Live på Liseberg

Punk och rockfest på Lilla Scenen!

Den 2 och 3 augusti blir det punkfest på Lilla Scenen i Lisebergs Hamnområde. Det blir inga mindre än fyra av Sveriges mest ikoniska och inflytelserika punkband: Trubbel, Troublemakers, Mimikry och Världen Brinner. Förbered dig på en oförglömlig upplevelse med hög energi, kraftfulla budskap och fantastisk musik.

Publicerad:

Den 2 och 3 augusti blir det punkfest på Lilla Scenen i Lisebergs Hamnområde. Det blir inga mindre än fyra av Sveriges mest inflytelserika punkband: Trubbel, Troublemakers, Mimikry och Världen Brinner. Förbered dig på en oförglömlig upplevelse med hög energi, kraftfulla budskap och fantastisk musik.

Mimikry 2 augusti: Mimikry är kvartetten från Borlänge som under 30 år levererat punk på högsta nivå och genom åren förundrat publiken över sina oväntade och kreativa punkiga tolkningar. De har ständigt lyckats blanda lika mycket rock, som punk, som pop. Ibland är de en hård käftsmäll mot orättvisor, ibland är de vacker kärlek. Och allt där emellan. Oavsett så är de alltid hög energi toppat med bra melodier och lysande texter. Sedan 1994 har de tydligt gjort sig ett namn på den svenska punkscenen och den 2 augusti är det äntligen dags att välkomna dem till Lisebergs Lilla Scen!

Världen Brinner 2 augusti: För Världen Brinner finns det ingen tvekan—kvinnor ska ta plats! De har sedan starten vid 2015 jobbat hårt för att ta natten, punken och rocken tillbaka. Med sin medryckande och känsloladdade musik sätter de verkligen både venues och känslor i brand. Budskapen är klockrena: världen borde vara en bättre plats för alla. Världen Brinner har blivit ett namn att räkna med i Sveriges musikscen, med sina frekventa och täta skivsläpp och många livespelningar har intresset för bandet stadigt ökat. De levererar med en karisma utöver det vanliga och med Malin Sandberg i fronten, lyckas de alltid fånga in publiken på ett unikt sätt. Tillsammans bjuder hela bandet på intensiva, energiska och passionerade liveshower. Den 2 augusti är det dags för Lisebergspubliken att välkomna dem till Lilla Scenen!

Troublemakers 3 augusti: Troublemakers är bandet som levererar punk i högsta klass, alltid med glimten i ögat. Under fyra decennier har de överlevt nio statsministrar, spelat i sju huvudstäder och släppt nio fullängdare. Troublemakers fortsätter leverera med sin unika energi och rock på punkigaste nivån. Deras punk på svenska under fyra decennier har gjort ett viktigt avtryck i svensk musikhistoria. I slutet av oktober 2021 släpptes deras senaste album “En Sista Skål”. Och med den stängde de dörren för pandemin och öppnar nu upp för en gemensam framtid där vi åter kan höja våra glas i punkens tecken. Rocken é hård men Troublemakers är hårdare. Den 3 augusti tar de över ett vibrerande Lilla Scenen till nya höjder!

Trubbel 3 augusti: Det göteborgska punkbandet Trubbel har sedan start gjort det tydligt att de hör hemma på den stora punkscenen. Kvartetten som med bandnamnet speglar allt från besvär, svårigheter och trassel lyckas bjuda på fantastisk punk i en ångande mix av bas, gitarr och trummor. Musik som inte låter någon i publiken stå still, eller oberörd för den delen. Sedan debuten 2010 har de levererat musik på högsta nivå och tydligt visat var punkskåpet ska stå. Äntligen är det dags för göteborgskvartetten att visa vad de går för på Liseberg. Den 3 augusti välkomnar vi Trubbel till Lilla Scenen.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.