Live på Liseberg

Väskförbud införs vid konserter på Lisebergs stora scen

Vid samtliga av sommarens konserter vid stora scenen på Liseberg kommer det råda väskförbud.

Publicerad:

Liseberg har sett över förutsättningarna för att arrangera allmänna sammankomster i samband med konserter vid stora scenen. I ljuset av det allmänna säkerhetsläget ser Liseberg att ett väskförbud ytterligare kan öka säkerheten vid våra allmänna sammankomster.

Detta innebär att Liseberg ställer sig positiva till att Polisen fattar beslut om tillstånd till allmän sammankomst vid Stora Scenen med villkor att väskförbud ska gälla.

Detta gör att det tidigare beslutet utan villkor om väskförbud inte längre gäller.

För Liseberg innebär detta att det vid samtliga av sommarens konserter vid stora scenen kommer råda väskförbud.

Inga väskor kommer att få medföras in på konsertområdet framför stora scenen, eller in på restaurangerna vid stora scenen i anslutning till konserterna. Vi uppmanar därför våra konsertbesökare att inte ta med väskor alls då förvaringsutrymmena är begränsade och kan komma att bli fullbelagda.

Det är dock viktigt att förtydliga att inget väskförbud råder vid ett vanligt besök i Lisebergsparken och ej heller vid konserter på Lisebergs Lilla scenen/Polketten.

Första konsert där väskförbud kommer råda är när Marcus och Martinus inleder sin turné på Liseberg den 30/5.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.