Parkera vid Liseberg

Det finns flera parkeringsplatser på bekvämt promenadavstånd från Liseberg. I närheten av Södra entrén finns det nybyggda parkeringsgaraget Liseberg Södra i fem våningar. Du hittar det i samma byggnad som World of Volvo.

Om du behöver ta bilen, håll dig uppdaterad om aktuell vägbeskrivning genom att gå in på valfri kartfunktion och sök på Vörtgatan 11 för att hitta till parkeringsgaraget. Andra parkeringar på promenadavstånd från Liseberg hittar du på Göteborgs stads parkeringskarta.

Parkeringshuset Liseberg Södra, under World of Volvo:

  • Adress: Vörtgatan/Nellickevägen. Klicka här för vägbeskrivning.
  • Antal platser: 1170 
  • Parkering för elbil: Cirka 10% av parkeringsplatserna kommer vara laddplatser för elbil.

Läs mer om antal platser och priser för parkering i P-hus Liseberg Södra/World of Volvo här.

Parkeringshuset Liseberg Västra:

Läs mer om antal platser och priser för parkering i P-hus Liseberg Västra här.

Parkeringshuset Focus:

Läs mer om antal platser och priser för parkering i P-hus Focus här.

Husvagns-/husbilsparkering: Det finns idag inga platser särskilt avsedda för husbilar/husvagnar på Lisebergs södra parkering. Närmaste parkeringsplats för större fordon hittar du på Parkering Göteborg.

Tänk på att aldrig lämna kvar värdesaker i bilen! Det går fort för tjuven att krossa en ruta och ta det som finns av värde i bilen. Även synliga kassar och kartonger kan locka till inbrott. Det är inte heller tillåtet att lämna husdjur i bilen under ditt besök.

Parkering för cykel 

I området runt Södra entrén samt mellan Liseberg Grand Curiosa Hotel och Oceana finns det flera ställ du kan parkera din cykel vid. 

Bussparkering

Det finns ett fåtal parkeringsplatser för buss längs med Sofierogatan som sträcker sig längs med Lisebergsparken samt bakom World of Volvo där det finns plats för totalt 8 bussar. Om dessa platser är fulla ber vi er att inte parkera på gatan på andra ställen än på de hänvisade parkeringarna. Bussarna blockerar utfarter och gör gatan, när det är som värst, näst intill enkelriktad. För parkering av buss vid resa till Liseberg hänvisar vi till bussparkeringen på Göteborgsvägen 38-42.

Fler parkeringar

Hitta fler parkeringar på promenadavstånd till Liseberg på Göteborgs stads parkeringskarta.

Parkering rörelsehindrade

Det finns sex parkeringsplatser för Liseberg Grand Curiosa gäster på Getebergs led 2. För gäster till parken finns det 5 platser i anslutning till Lisebergs Södra entré vid Södra Vägen 70.

Även i parkeringshuset Liseberg Södra på våning 2 finns 4 platser.

Alla parkeringsplatser för rörelsehindrade i närheten av Liseberg hittar du här.