​Glädjeyra när Liseberg öppnade efter 520 dagar

Glada gäster, glädjefull musik och stora känslor satte tonen för Lisebergs första öppetdag på 520 dagar. Äntligen var det dags för premiär för nöjesparken, den nya åkattraktionen och storsatsningen Underlandet och flera nya restauranger. ­­­­ – Det är klart det blev känsloladdat, både för oss lisebergare och våra gäster, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Publicerad:

Glada gäster, glädjefull musik och stora känslor satte tonen för Lisebergs första öppetdag på 520 dagar. Äntligen var det dags för premiär för nöjesparken, den nya åkattraktionen och storsatsningen Underlandet och flera nya restauranger.­­­­ Det är klart det blev känsloladdat, både för oss lisebergare och våra gäster, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

När Liseberg igår öppnade grindarna och släppte in besökarna i parken var det glada miner, både bland personal och gäster. Att det var begränsat antal gäster i parken, avståndsmarkeringar och smittspridningsåtgärder var inget som påverkade stämningen och det dröjde inte länge innan glädjetjut hördes både från berg- och dalbanor och barn i Kaninlandet.

I barnområdet Kaninlandet fick äntligen den nya åkattraktionen Underlandet chans att öppna. Attraktionen är en så kallad ”dark ride”, en inomhusattraktion som ersätter den tidigare älskade Sagoslottet. I Underlandet, som är specialgjord för Liseberg, är det Lisebergskaninerna som är i fokus. I en vagn på räls tas besökarna runt i Lisebergskaninernas spännande värld under jord, som förstärks av animationer, ljud och ljus, mekaniska figurer och specialeffekter.

Utöver Underlandet öppnar flera nyheter i Kaninlandet; en ny kaninscen för teater och lek, en ny åkturen Morotsresan – en rofylld resa på vatten bland kaninernas egna grönsaksland och en helt kanintematiserad restaurang för barn, Bergs Bistro,

­ Vi investerar närmare 200 mkr i våra viktigaste gäster, barnen, säger Andreas Andersen. Detta är Lisebergs största satsning på barnfamiljer sedan Kaninlandet byggdes 2013.

I år öppnar även två ytterligare restaurangnyheter på Liseberg. Den nya restaurangen 1923 blickar tillbaka till Lisebergs snart 100 år långa historia. På menyn finns klassiska rätter i modern tappning och uteserveringen i två våningar bjuder på en storslagen utsikt mot Stora Scenen när det i framtiden blir dags för konsert.

På nya The Green Room serveras det 100% växtbaserad mat, med råvaran och hantverket i fokus. Restaurangen har även som målbild att ha noll matsvinn och därför finns ”härproducerade” egna inläggningar, Kombucha och nya smakkombinationer att smaka.

För mer information, kontakta:
Ebba Källeskog, pressansvarig, på 072-5222730 eller [email protected].

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.