Det här är Liseberg

Liseberg är ett av Sveriges mest besökta turistmål. Sedan 1923 har vi fått miljontals människor att mötas och trivas tillsammans i nöjesparken. Men Liseberg är mer än så.

Nöjespark för alla åldrar

Liseberg driver nöjesparken med sina 39 åk-och upplevelseattraktioner, spel, lyckohjul, musikscener, dansbana och flera restauranger och serveringar i en grönskande parkmiljö.

Vi är stolta över att det finns något för alla åldrar att uppleva i vår nöjespark. För de små barnen finns Kaninlandet och Barnens Paradis, fyllt av lagom pirriga karuseller och lekplatser. Men Liseberg erbjuder också mer utmanande attraktioner i absolut världsklass, som Valkyria, AtmosFear, Balder och Helix. Och fler ska det bli.

Tre säsonger i nöjesparken

Liseberg driver vi nöjesparken under tre säsonger:

  • Sommarsäsongen som sträcker sig från april till oktober.
  • Halloween-säsongen, i anslutning till skolornas höstlov.
  • Jul på Liseberg som sträcker sig från mitten av november fram till nyår.

Musik, teater och show

Liseberg är också en stor konsertarrangör och under sommaren bjuds det dagligen på musikupplevelser. Från smalt och creddigt till folkligt, och rätt ofta med internationell stjärnglans. Här finns även dansbana med levande musik. Och allt ingår i entrépriset. Showkrogen Rondo håller öppet året om, liksom Lisebergsteatern.

Restauranger och caféer

Liseberg sätter stort värde på att erbjuda ett brett utbud av mat och dryck till hög kvalitet. Inne i nöjesparken finns temarestauranger som Tyrolen och fiskrestaurangen Hamnkrogen samt anrika Lisebergs Wärdshus som satsar på närproducerade råvaror. Dessutom är vi stolta över världens första helvegetariska nöjesparksrestaurang, The Green Room. Här finns också Max hamburger-restauranger, andra snabbmatskoncept och kaféer. Samtliga restauranger inne i nöjesparken erbjuder vegetariska rätter.

Hotell, camping och bed & breakfast

Inne i centrala Göteborg driver vi fyrstjärniga Hotell Liseberg Heden. Lite längre bort från nöjesparken har vi Lisebergsbyn, med stugor, Bed & Breakfast, camping och vandrarhem. Båda ställena är öppna året om. Under sommarhalvåret drivs även campingen Askim Strand.

Företagsevenemang och konferens

Liseberg är även öppet för konferenser, kick-offer och andra typer av företagsarrangemang året om. Det gäller såväl för arrangemang inne i nöjesparken, som på Lisebergsbyn och Hotell Liseberg Heden.

Liseberg i siffror 2019

Antal gäster park, helår: 3,0 miljoner
Antal gäster Jul på Liseberg: 502 000
Antal gäster Halloween på Liseberg: 351 000
Antal gäster koncern: 3,3 miljoner
Omsättning: 1257 mnkr
Resultat efter finansiella poster:  199 mnkr
Genererad turistekonomisk omsättning: 3,5 miljarder kr