Det här är Liseberg

Liseberg är ett av Sveriges mest besökta turistmål. Sedan 1923 har vi fått miljontals människor att mötas och trivas tillsammans i nöjesparken. Men Liseberg är mer än så.

Nöjespark för alla åldrar

Liseberg driver nöjesparken med åk-och upplevelseattraktioner, spel, lyckohjul, musikscener, dansbana och flera restauranger och serveringar i en grönskande parkmiljö.

Vi är stolta över att det finns något för alla åldrar att uppleva i vår nöjespark. För de små barnen finns Kaninlandet och Barnens Paradis, fyllt av lagom pirriga karuseller och lekplatser. Men Liseberg erbjuder också mer utmanande attraktioner i absolut världsklass, som Valkyria, AtmosFear, Balder och Helix. Och fler ska det bli.

Tre säsonger i Lisebergsparken

Liseberg driver parken under tre säsonger:

  • Sommarsäsongen som sträcker sig från april till september.
  • Halloween-säsongen som sträcker sig från oktober till början av november, i anslutning till skolornas höstlov.
  • Jul på Liseberg som sträcker sig från mitten av november fram till nyår.

Musik, teater och show

Liseberg är också en stor konsertarrangör och under sommaren bjuds det dagligen på musikupplevelser. Från smalt och creddigt till folkligt, och rätt ofta med internationell stjärnglans. Här finns även dansbana med levande musik. Och det mesta ingår i entrépriset. Till Stora Scenens konserter behöver man köpa till en konsertbiljett. Showkrogen Rondo håller öppet året om, liksom Lisebergsteatern.

Restauranger och caféer

Liseberg sätter stort värde på att erbjuda ett brett utbud av mat och dryck till hög kvalitet. Inne i nöjesparken finns temarestauranger som Tyrolen och fiskrestaurangen Hamnkrogen samt anrika Lisebergs Wärdshus som satsar på närproducerade råvaror. Här finns också Max hamburger-restauranger, andra snabbmatskoncept och kaféer. Samtliga restauranger inne i nöjesparken erbjuder vegetariska rätter.

Hotell, camping och bed & breakfast

Bredvid Lisebergsparken hittar du Liseberg Grand Curiosa Hotel, Sveriges mest fantasifyllda familjehotell. Lite längre från parken har vi Lisebergsbyn, med ett urval av stugor, bed & breakfast, camping och vandrarhem. Båda anläggningarna är öppna året runt. På sommaren öppnar vi också Lisebergs camping Askim Strand.

Företagsevenemang och konferens

Liseberg är även öppet för konferenser, kick-offer och andra typer av företagsarrangemang året om. Det gäller såväl för arrangemang inne i Lisebergsparken, som på Lisebergsbyn och Hotell Grand Curiosa Hotel.

Liseberg Grand Curiosa Hotell

Liseberg i siffror 2022

Antal gäster park, helår: 2,5 miljoner
Antal gäster Jul på Liseberg: 320 000
Antal gäster Halloween på Liseberg: 317 000
Antal gäster koncern: 2,7 miljoner
Omsättning: 1 381 mnkr
Resultat efter finansiella poster:  221 mnkr
Genererad turistekonomisk omsättning (2019): 3,5 miljarder kr