Utmärkelser

Genom åren har Liseberg belönats med ett antal priser och utmärkelser. Här hittar du några av våra senaste utmärkelser!

TripAdv2018.jpg
Traveller’s Choice 2018 på TripAdvisor

Liseberg är en av de populäraste nöjesparkerna i Europa och har tilldelats Travellers’ Choice på TripAdvisor. Utmärkelsen är vårt högsta erkännande och tilldelas varje år till de företag som är bland de 1 % bästa i utvalda kategorier.

 

Internetworld - Topp100 2018

"Årets vinnarsajt i turismkategorin har tagit steget längre för att skapa en fartfylld och interaktiv upplevelse även på webben. Något som vi tror att även sajter i andra kategorier skulle kunna lära sig av."

Årets vinnarsajt i turismkategorin: Liseberg

Här är Sveriges 5 bästa turismsajter 2018

nöjespark_2019_small.png
Stora Barnsemesterpriset 2017-2019

Barnsemester.se delar varje år ut Stora Barnsemesterpriset och i år går utmärkelsen "Bästa Nöjespark i Norden" till Liseberg. Tusen tack till alla som röstade på oss!

1a: Liseberg, Göteborg
2a: Tivoli, Köpenhamn
3a: Gröna Lund, Stockholm

Läs mer om Stora Barnsemesterpriset

balder2017.jpg

European Star Awards 2017

  • Europas fjärde bästa nöjespark
  • Europas bästa berg- och dalbanor i trä - Balder
  • Europas tredje bästa berg- och dalbanor i stål - Helix 


Red Dot Award

Priset Red Dot Award delas ut av Design Zentrum Nordhein och Red Dot Award är ett av världens mest respekterade designpriser. Valkyria VR kammade 2017 hem priset i kategorin Interface & User Experience Design.

Läs mer om Red Dot Award

Brass Ring Awards 2016

The Brass Ring Award delades ut under branschmässan IAAPA Attractions Expo. I hård konkurrens med branschkollegor från hela världen belönades Liseberg med priset för "Best integrated Marketing Campaign", för den integrerade kampanj Liseberg gjorde inför Halloween på Liseberg.

Läs mer om Brass Ring Awards

Live Apan 2015

Under evenemanget Sweden Live i Malmö, arrangerat av Livemusik Sverige, fick Liseberg ta emot Live Apan för "Årets Venue" 2015.

Läs mer om Sweden Live

Guldägget 2015

Sveriges kommunikationsbyrårer delar varje år ut priset Guldägget i 15 olika kategorier. 2015 belönades Liseberg med Guldägget i kategorin event för "Den roliga kön" - Helixappen.

Läs mer om Guldägget

Brass Ring Awards 2014

The Brass Ring Award delades ut i Orlando, USA, under branschmässan IAAPA Attractions Expo. I hård konkurrens med branschkollegor från hela världen belönades Liseberg med första pris för "Best marketing", för den integrerade kampanj Liseberg gjorde för att lansera berg- och dalbanan Helix.

Läs mer om Brass Ring Awards