Live på Liseberg

14 akter klara för Lilla Scenen på Liseberg

Totalt väntar fler än 20 konsertakter på Lilla Scenen i Hamnområdet i sommar. Myra Granberg inleder konsertsommaren den 21 maj och under sommaren ser vi Cornelia Jacobs, Torsson, Nisse Hellberg, Petra Marklund, Clara Klingenström, Evergrey, Thundermother, Dotter, Reeperbahn, Lolita Pop, Allsång till Friheten med Guran, Nyberg & Nord med gäster, KSM3 och De Lyckliga Kompisarna.

Publicerad:

Totalt väntar fler än 20 konsertakter på Lilla Scenen i Hamnområdet i sommar. Myra Granberg inleder konsertsommaren den 21 maj och under sommaren ser vi Cornelia Jacobs, Torsson, Nisse Hellberg, Petra Marklund, Clara Klingenström, Evergrey, Thundermother, Dotter, Reeperbahn, Lolita Pop, Allsång till Friheten med Guran, Nyberg & Nord med gäster, KSM3 och De Lyckliga Kompisarna. Ytterligare namn släpps inom kort.

Lilla Scenen (även känd som Polketten), som ligger i Hamnområdet, byggdes om 2019 om för att kunna husera större konserter. I nöjesparkens soligaste hörn kan konserten upplevas från både någon av restaurangerna eller en flotte i hamnen såväl som framför scenen under tak. I sommar bjuds det på pop, punk, hårdrock och allt där emellan.

– Vi har strävat efter en stor variation bland genrer och målgrupper på Lilla Scenen och jag tycker vi har lyckats bra, säger Johan Gummesson, artistbokare Liseberg.

Följande akter är klara till Lilla Scenen:

Myra Granberg
För sin debut-EP ”Bara hälften kvar” belönades hon med flera nomineringar på P3 Guldgalan 2021 (Årets Pop, Framtidens Artist) och Grammisgalan 2021 (Årets Producent, Årets Nykomling, Årets Pop). Hennes singeln från debutalbumet, superhiten ”Lose my mind” blev en av förra sommarens största anthems. Nu är hon aktuell med nya singeln ”Highlights” och den 21 maj inleder hon konsertsommaren på Lilla Scenen på Liseberg.

Clara Klingenström
Med ”Behöver inte dig idag” gick Clara Klingenström rakt in i svenskarnas hjärtan. Låten tog sig till final i Melodifestivalen och det visade sig bara vara början. I mars 2021 gick låten upp på Svensktoppens förstaplats och stannade på listan i hela 25 veckor. Nu beger hon sig på en turné och den 26 maj inleder hon kvällen på Lilla Scenen på Liseberg.

Petra Marklund
Petra Marklund slog igenom på 00-talet under namnet ”September” med flera internationella dansgolvshits. 2010 var hon med i den första omgången av ”Så mycket bättre” och hennes tolkningar av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska. 2021 kom senaste albumet Frimärken och den 26 maj avslutar hon kvällen på Lilla Scenen på Liseberg.

Torsson
För mer 45 år sedan gjorde Torsson sin scendebut inför en publik på tre personer och det blev starten på hobbybandet Torssons karriär. Torsson är ett av de få svenska banden från det sena 70-talet som fortfarande ger ut plattor och åker land och rike runt och spelar sin musik. Senaste plattan Sol och Måne kom i augusti 2020 och nu är bandet igång med att repa in nytt material. Den 11 juni kommer ”Det fjärde bästa bandet i Lund” till Lilla Scenen på Liseberg och bjuder på en blandning av gamla favoriter och framtida hits.

Nisse Hellberg
Efter att ha frontat Wilmer X, ett av landets mest älskade band, i många år gick Nisse Hellberg solo med plattan ”Snackbar Blues” 2006 och succén lät inte vänta på sig. En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Nisse Hellbergs trettio år långa karriär vilar. 2020 kom senaste albumet ”Goda tider rullar in”, en skiva starkt påverkad av resor till Louisiana, och den 11 juni avslutar han kvällen på Lilla Scenen på Liseberg.

Thundermother
Thundermother spelar inte bara rock 'n' roll, Thundermother är rock 'n' roll! Det senaste albumet ”Heat Wave” låg på de officiella albumlistorna i flera veckor. Albumet är det musikaliska uttrycket för bandets slående livsstil: en sofistikerad version av ett AC/DC möter Motörhead-sound med fräscha moderna rockelement och ett rikt 70-talsgroove. Den 16 juni inleder de kvällen på Lilla scenen på Liseberg.

Evergrey
Evergrey som firar över 25 år av mästerlig metal, ledd av grundaren, sångaren och gitarristen Tom S. Englund, är kända för att vandra runt i progressiv och tung, melodisk metal och måla soniska renderingar med sina tolv studioskivor släppta fram till idag. Den 20 maj i år äntrar Evergrey ett nytt kapitel i bandet historia med det trettonde studioalbumet, och första på Napalm Records, ”A Heartless Portrait (The Orphean Testament)”. Och 16 juni avslutar de kvällen på Lilla scenen på Liseberg.

Guran, Nyberg & Nord med gäster – Allsång till Friheten

Det har nu gått 23 år sedan Björn Afzelius gick bort 52 år ung efter sviterna av cancer. Björns minne hedras nu den 18 juni på Lilla Scenen på Liseberg med en helkväll musik med allsång framförd av några musiker som stod honom mycket nära. Trion Guran, Nyberg & Nord med Göran ”Guran” Blomgren, Olle Nyberg och Mikael Nord Andersson – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius – kommer att bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien. Trion förstärks av Mats ”Mackan” Englund på bas och Klas Anderhell på trummor. Gästartist är Matilda Magnusson, sångerska och musiker boende i Göteborg som gjort en egen platta med tolkningar av Björns sånger.

Dotter
Dotter inledde året med nya singeln ”Bon Voyage” som markerar ett nytt kapitel med musik på svenska. Sedan debuten har Dotter släppt en rad hitlåtar och etablerat sig som en av Skandinaviens mest spännande akter, med över 600,000 lyssnare i månaden på Spotify. Artisten och låtskrivaren, som har beskrivits som ”en mix av ABBA och Lana Del Rey” tar nu nästa kliv i karriären och fler singlar väntas under 2022. Den 23 juni uppträder hon för första gången på Lilla Scenen på Liseberg.

Cornelia Jakobs
Cornelia Jakobs är konstnärssjälen som släppt sin musik independent sedan 2018 – låtar som hon själv kallar för “dynamisk känslosvallande live-musik”. I år tog hon nästa steg och tog hela Sverige med storm med sin låt ”Hold Me Closer” som kammade hem förstaplats i Melodifestivalen. Med flera släpp inplanerade under året och med en drömsk stämma som har förmåga att flytta berg såväl som smälta hjärtan finns det inget annat att säga än att framgångssagan som stavas Cornelia Jakobs bara har börjat. Den 30 juni ser du henne på Lilla Scenen på Liseberg.

Reeperbahn
De har kallats ett av Sveriges mest mytomspunna punkband och deras historia spänner över drygt fyra decennier. Mellan 1979 och 1984 hann Reeperbahn under ledning av Olle Ljungström och Dan Sundquist släppa fem inflytelserika album och bygga en hängiven publik. Sedan dess har bandmedlemmar kommit och gått, men musiken levt kvar och i omgångar blommat ut på nytt genom ett fåtal liveuppträdanden och återsläpp. Den 12 augusti 2021 kom bandet med den första nya musiken sedan albumet “Intriger” 1983, singeln “Vi som älskade dig så”. En hyllning till framlidna bandmedlemmen Olle Ljungström som skulle fyllt 60 år samma dag låten släpptes. Den 9 juli inleder de kvällen på Lilla Scenen på Liseberg och med sig har de även artisten Oskar ”Motoboy” Humlebo för att blåsa liv i Olle Ljungströms låtar.

Lolita Pop
Lolita Pop startade 1979 och gjorde sin första spelning på invigningen av den legendariska klubben Rockmagasinet i Örebro. Bandet skapade en egensinnig popmusik med Karin Wistrands starka sång och gitarrernas melodivävar, mycket inspirerat från 70-talets rockscen i New York. Det blev många år med turnéer, dynamiska livespelningar och framgångsrika skivsläpp med hitlåtar som "Långa tåg av längtan", "Hey Winner" och "Tarzan on a big red scooter". Bandet gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft. Efter en återförening och succéturné 2019 är de nu åter redo att möta publiken på några utvalda ställen i sommar – bland annat på Lilla Scenen på Liseberg den 9 juli.

KSM3
KSM3 är resultatet av en turbulent tid, då musiker, låtskrivare och grundbultar i banden KSMB och Fas3 bestämde sig för att musik, glädje och vänskap var att föredra framför otrevlighet och förtal. Tillsammans gjorde de en konsert som tecken på samhörighet. Det var så roligt och intresset var så stort att det blev några till. Glädje är starkare än ilska och värme är skönare än kyla. Det är vad KSM3 vill sprida när de framför egna gamla och nya låtar på ett sätt som inga andra klarar av. Den 3 september inleder de kvällen på Lilla Scenen på Liseberg.

De Lyckliga Kompisarna
De lyckliga kompisarna, ofta förkortat DLK, var ett av de band som på 1990-talet utgjorde "den andra punkvågen”. 1989 bildade Mart Hällgren DLK och bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen. I en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna. Efter ett uppehåll mellan 1997–2008 meddelade bandet att de skulle återförenas. De lyckliga kompisarna har sedan dess släppt två EP och tre LP, gjort hundratals spelningar i Norden och även hunnit med en turné i Japan. Den 3 september gör de en spelning på Lilla Scenen på Liseberg.

Liseberg är sedan 2021 certifierade enligt standarden ISO 20121 för hållbara event samt medlemmar i initiativet Greentopia för att aktivt arbeta för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig.

Information om biljetter till Lisebergs konserter 2022 kommer presenteras senare i vår.

För mer information ombeds media kontakta:
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072–5222730 eller [email protected].

Klara för Live på Liseberg 2022:
Myra Granberg – 21 maj, Lilla Scenen
Clara Klingenström + Petra Marklund – 26 maj, Lilla scenen
Imenella + A36 – 27 maj, Stora Scenen
The Hellacopters – 28 maj, Stora Scenen
Sarah Klang – 9 juni, Stora Scenen
Torsson + Nisse Hellberg – 11 juni, Lilla Scenen
Thundermother + Evergrey – 16 juni, Lilla Scenen
Guran, Nyberg & Nord, Allsång till friheten – 18 juni, Lilla Scenen
Dotter – 23 juni, Lilla Scenen
Zara Larsson – 29 juni, Stora Scenen
Cornelia Jakobs – 30 juni, Lilla Scenen
Reeperbahn + Lolita Pop – 9 juli, Lilla Scenen
Melissa Horn – 21 juli, Stora Scenen
Brad Paisley (US) – 27 juli, Stora Scenen
Tom Jones (UK) – 4 augusti, Stora Scenen
We Love The 2000s – 6 augusti, Stora Scenen
Victor Leksell – 18 augusti, Stora Scenen
Clutch (US) – 25 augusti, Stora Scenen
Jakob Hellman – 2 september, Stora Scenen
KSM3 + De Lyckliga kompisarna – 3 september, Lilla Scenen
Einstürzende Neubauten – 17 september, Stora Scenen

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.