Live på Liseberg

Albin Lee Meldau klar för Liseberg

Med soul och karisma har Albin Lee Meldau etablerat sig i djupet av den svenska folksjälen med hitlåtar och utsålda turnéer. Nu är det klart att 35-åringen från Göteborg uppträder på Liseberg och Stora Scenen den 28 juli.

Publicerad:

Med soul och karisma har Albin Lee Meldau etablerat sig i djupet av den svenska folksjälen med hitlåtar och utsålda turnéer. Nu är det klart att 35-åringen från Göteborg uppträder på Liseberg och Stora Scenen den 28 juli.

Albin Lee Meldau är en singer-songwriter som berör med sin säreget melankoliska sångröst. Hans inkännande popmelodier med soulinfluenser får låtar som ”Josefin” och ”Forget About Us” att dröja sig kvar hos lyssnarna. Det var i tv-programmet Så mycket bättre 2018 som han blev känd för den stora allmänheten och något av en publikfavorit, men redan dessförinnan hade hans singel ”Lou Lou” från 2016 nått 10 miljoner lyssningar på Spotify.

Albin Lee Meldau har ett unikt sound som funkar varje gång. Det känns fint att han åter igen får möta göteborgspubliken hos oss på Liseberg, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg.

Som 28-åring släppte Albin EP:n ”Lovers”. Därefter har han med framgång varvat svenska och engelska låttexter och har snabbt avancerat till att bli en av landets mest älskade artister. Nu är han aktuell på nytt med singeln ”Farväl” och i sommar åker han ut på turné. Den 28 Juli intar Albin Lee Meldau åter igen Stora Scenen på Liseberg.

För mer information, kontakta:

Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg på [email protected] eller +46 70 299 53 73

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på Liseberg på [email protected] eller +46 73 578 94 99

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.