Live på Liseberg 2023

Anna Ternheim klar för Live på Liseberg – spelar på Stora Scenen 9 augusti

Publicerad:

Anna Ternheim är den egensinniga och flerfaldigt prisbelönta singer-songwritern som har nått in i djupet av den svenska folksjälen.

I sommar gör hon en stor sverigeturné som tar henne till Stora Scenen på Liseberg den 9 augusti.

Efter sju album, ett flertal EP-skivor och singlar kan man konstatera att Anna Ternheim har skapat sig en alldeles egen musikalisk profil. En som hon har uppnått avsevärda framgångar med.

Sedan 2004 års debutalbum ”Somebody Outside” har karriären gått i snabb fart. Året därpå tilldelades hon P3 Guld för Årets nykomling samt en Grammis i samma kategori. Fler priser och mängder av kritikerberöm har kantat hennes karriärväg sedan dess. Ternheim har också levererat musik till filmer och tv-serier, däribland Grey’s Anatomy och Wallander. Den riktigt breda publiken känner henne från insatsen i tv-institutionen Så mycket bättre 2022.

– Det är verkligen roligt att välkomna en så välrenommerad artist med ett så säreget uttryck hit till Liseberg, säger artistbokare Per Alexanderson.

En lång turné i vår följs i sommar upp av en stor sverigeturné där hon landar på Liseberg och Stora Scenen den 9 augusti.

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

Presskontakter:

Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning på Liseberg på johan[email protected] eller 072-504 43 04

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på [email protected]

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.