Underhållning i parken
Lotta på Liseberg

Året Lisebergsapplåd tilldelas Babben Larsson

Varje år sedan 1979 har priset Lisebergsapplåden delats ut till en profil inom svensk underhållningsbransch som har ”gjort Sverige gladare”. Under livesändningen av finalen Lotta på Liseberg avslöjades att årets pris tilldelas komikern och programledaren Babben Larsson.

Publicerad:

Varje år sedan 1979 har priset Lisebergsapplåden delats ut till en profil inom svensk underhållningsbransch som har ”gjort Sverige gladare”. Under livesändningen av finalen Lotta på Liseberg avslöjades att årets pris tilldelas komikern och programledaren Babben Larsson.

Under finalprogrammet av Lotta på Liseberg presenterade Lisebergs vice VD Tina Resch och Lisebergs chef för Säsonger & Events Lotta Carlsbogård årets pristagare med följande motivering:

Med sin mångsidiga förmåga att underhålla är årets pristagare mycket älskad av hela svenska folket. Vi har sett henne i kabaréer, på standup-scener, som författare, regissör och inte minst som programledare. Redan som ung debuterade hon på teaterscenen och har sedan dess varit en starkt lysande stjärna genom sin karriär. Idag är hon en av landets främsta underhållare där hon med hjärta, värme och enastående känsla för komik kan fängsla sin publik med både dramatik och glädje.

Årets mottagare är en självklar del av Sveriges underhållningsbransch och har kommit att bli en förebild för många. Hon förtjänar all vår respekt och beundran för sin insats.

Årets Lisebergsapplåd går till Babben Larsson!

Babben Larsson tog emot priset i brons på Stora Scenen till applåder från publiken och sjöng därefter en allsång tillsammans med Lotta Engberg.

– Det är en stor ära! Det känns väldigt hedrande att stå i raden av de otroliga underhållare och fantastiska genier som fått priset innan mig, säger en glad Babben Larsson. Att syssla med underhållning är bland det finaste man kan hålla på med och jag känner en stor stolthet över få göra det och över vårt skrå.

Sedan 1979 har Lisebergsapplåden delats ut till kulturpersonligheter som på ett eller annat sätt gjort Sverige gladare. Bland tidigare mottagare av Lisebergsapplåden hittar vi namn som Lill-Babs Svensson, Povel Ramel, Astrid Lindgren, Gösta Ekman, Björn & Benny, Håkan Hellström, Mia Skäringer, Lill Lindfors och Christer Björkman. Själva utmärkelsen är en helgjuten bronsskulptur av två klappande händer som skapades av konstnären Astri Bergman Taube 1978.

För mer information, kontakta:
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, 0725-222730 eller [email protected]

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.