Årets Lisebergsapplåd delas ut till Per Andersson

Den prestigefyllda utmärkelsen Lisebergsapplåden delas varje år ut till “någon som gjort Sverige gladare”. Mitt under livesändningen av årets sista Lotta på Liseberg avslöjades att årets pris går till artisten, komikern och glädjespridaren Per Andersson. – Jag är paff, stolt och sjukt glad, säger en överraskad Per Andersson.

Publicerad:

Den prestigefyllda utmärkelsen Lisebergsapplåden delas varje år ut till “någon som gjort Sverige gladare”. Mitt under livesändningen av årets sista Lotta på Liseberg avslöjades att årets pris går till artisten, komikern och glädjespridaren Per Andersson. – Jag är paff, stolt och sjukt glad, säger en överraskad Per Andersson.

Under finalprogrammet av Lotta på Liseberg presenterade Lisebergs vice VD Tina Resch och underhållningschef Per Alexanderson årets pristagare med följande motivering:

Årets mottagare är en mångsidig artist, skådespelare, manusförfattare, regissör och kanske framför allt komiker. Hans otroliga sinne och timing har skapat en unik kontakt med publiken och gjort honom till en älskad – och kanske lite galen – artist. Vi har sett honom i allt från Grotesco till Parlamentet, i Diggilooturnéer, Zpanska Flugan och krogshower som Rock of Ages.

Han förvånar oss ständigt med sin humoristiska förmåga, sina manus, sånger och otroliga tankegångar. Han lyckas med humor belysa existentiella frågor och kan både roa och ibland oroa oss. Och hos oss på Liseberg är han alltid välkommen – på Rondo, på våra scener i parken och som nu – i Lotta på Liseberg.

Han är en självklar del av Sveriges artistelit och förtjänar vår respekt och beundran. Årets mottagare av Lisebergapplåden är Per Andersson!

Per Andersson överraskades av prisutdelningen efter att ha sjungit sin egen låt Balladen om Näver-Benny i programmet.

– Jag är paff, stolt och sjukt glad. Tänk att få vara en del av en sån fabulös skara, säger en överraskad Per Andersson. Till och med lådan som Applåden kom i var grymt snygg!

Sedan 1979 har Lisebergsapplåden delats ut till kulturpersonligheter som på ett eller annat sätt gjort Sverige gladare. Bland tidigare mottagare av Lisebergsapplåden hittar vi namn som Lill-Babs Svensson, Povel Ramel, Hasse & Tage, Astrid Lindgren, Gösta Ekman, Björn & Benny, Håkan Hellström, Mia Skäringer och Lill Lindfors. Själva utmärkelsen är en helgjuten bronsskulptur av två klappande händer som skapades av Astri Bergman Taube 1978.

För mer information kontakta:
Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, på 0702-995 373 eller [email protected]

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.