Biljetterna för Lisebergs jubileumssommar släpps – nytt seniorpass lanseras

Idag släpps biljetterna för sommarsäsongen 2023. Nytt för i år är en helt ny biljettprodukt —ett Lisebergspass för seniorer.

Publicerad:

Idag släpps biljetterna för sommarsäsongen 2023. Nytt för i år är en helt ny biljettprodukt —ett Lisebergspass för seniorer.

Med Lisebergspasset Senior får alla som är 65 år eller äldre fri entré till parken alla öppna dagar, hela 2023. Priset på passet är under jubileumsåret endast 100 kr, och då ingår alltid garanterad plats i parken. Lisebergspasset Senior köps på plats i Lisebergs entrékassor.

- Lanseringen av Lisebergspasset Senior är ett steg mot att göra parken mer lättillgänglig för våra äldre gäster – och en del av vårt jubileumsfirande, säger Mårten Westlund, PR- och kommunikationschef på Liseberg.

  Även i år har Liseberg 4 olika prisnivåer som styrs av vilken dag man väljer att komma. Lägsta nivån infaller på veckodagar och under lågsäsongen, medan priserna ökar under helger och under högsäsongen. Över helheten ökar priserna med 2-3%.

  - Jämfört med 2022 vi har gjort mindre justeringar - höjt priset vissa dagar under högsäsong men samtidigt lagt till fler dagar med lägstapris under för- och eftersäsong. Vi gör detta för att försöka fördela ut besökarna jämnare över säsongen, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

  Portarna för sommarsäsongen slår upp den 22e april och kommer bjuda allt som hör en jubileumssommar till. Dessutom väntar två stora nyheter med familje-berg-och-dalbanan Luna i Luna Park och inte minst Lisebergs eget magiska familjehotell Liseberg Grand Curiosa som båda öppnar samma dag som Lisebergsparken.

  Sommarsäsongen pågår mellan 22 april och 24 september.

  För dig som är journalist

  Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.