Dans på Polketten

Dansen är tillbaka på Liseberg i sommar

Efter två års paus är danskvällarna på Lilla Scenen (Polketten) äntligen tillbaka i sommar, med bland andra Streaplers, Donnez och Lasse Stefanz. Säsongen startar med nya satsningen Dansweekend – en hel helg den 2–4 juni, fylld med dans i Hamnområdet på Liseberg.

Publicerad:

Efter två års paus är danskvällarna på Lilla Scenen (Polketten) äntligen tillbaka i sommar, med bland andra Streaplers, Donnez och Lasse Stefanz. Säsongen startar med nya satsningen Dansweekend – en hel helg den 2–4 juni, fylld med dans i Hamnområdet på Liseberg.

Streaplers, Donnez, Larz-Kristerz, Martinez, Lasse Stefanz och många fler. Totalt väntar 21 danskvällar med livemusik och hela 24 olika dansband gästar den anrika dansbanan på Liseberg.

Danssommaren inleds av en hel helg med dans. Den 2–4 juni blir det Dansbandsweekend på Liseberg. Två populära dansband per kväll, mat & dryck och god stämning förväntas locka danspubliken att kicka igång säsongen på Lilla Scenen (Polketten).

– Dans har länge varit en stor del av Lisebergs historia och underhållningsutbud. Nu provar vi något nytt och ordnar en hel helg för danspubliken för att starta säsongen på bästa sätt, säger Johan Gummesson, artistbokare och projektledare Liseberg.

Därefter följer danskvällar hela sommaren fram till 20 augusti. Hela programmet finns på liseberg.se. Dansen ingår i entrén till parken. Det finns ett begränsat antal entrébiljetter per dag, men med årspass är du garanterad plats i parken alla öppetdagar.

Varje onsdagsförmiddag med start 8 juni besöks också Lilla Scenen (Polketten) av stadens pensionärer för lite stillsammare dans tillsammans, den så kallade Elvadansen som har fri entré.

För mer information ombeds media kontakta:
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072–5222730 eller [email protected].

Program Dansweekend på Liseberg
2 juni – Black Jack + Streaplers
3 juni – Callinaz + Jannez
4 juni – Hollyz + Sounders

Danskvällar på Liseberg
8 juni – Canyons
15 juni – Micke Ahlgrens
22 juni – Martinez
24 juni – Fernandoz
25 juni – Bob Stevens
29 juni – Donnez
1 juli – Allstars
6 juli – Shine
13 juli – PHs
16 juli – Bennrix
20 juli – Matz Bladhs
27 juli – Engdahls
30 juli – Holidays
3 aug – Kjellez
10 aug – Larz Kristerz
17 aug – Framed
19 aug – Lasse Stefanz
20 aug – Voize

Elvadansen på Liseberg – alltid kl 11 på onsdagar
8 juni – Tång & Co
15 juni – Connys
22 juni – Refräng & Co
29 juni – Sven Gunnars
6 juli – Uffes Orkester
13 juli – Haroons
20 juni – Trebello
27 juli – Connys
3 augusti – Hazzes
10 augusti – Tång & Co
17 augusti – Ingvar & Co

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.