Efter vårens utsålda turné – Miriam Bryant klar för Liseberg i maj

Miriam Bryant avslutade i fredags sin hyllade vårturné med en stor final i ett fullsatt Scandinavium. På fredag släpps nya singeln Nån av oss och nu är det klart att hon uppträder i Göteborg snart igen – den 29 maj på Stora Scenen på Liseberg. – Miriam besökte oss senast 2016 och vi är väldigt taggade på att välkomna henne tillbaka till Stora Scenen och hemmapubliken, säger Per Alexanderson.

Publicerad:

Miriam Bryant avslutade i fredags sin hyllade vårturné med en stor final i ett fullsatt Scandinavium. På fredag släpps nya singeln Nån av oss och nu är det klart att hon uppträder på hemmaplan i Göteborg snart igen – den 29 maj intar hon Stora Scenen på Liseberg. – Miriam besökte oss senast 2016 och vi är väldigt taggade på att välkomna henne tillbaka till Stora Scenen och hemmapubliken, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Förra året släpptes EP:n Mi Amor, på vilken Miriam Bryant visade nya sidor av sig själv och sitt artisteri. Albumet är inspelat helt analogt med liveinstrument och för första gången sjöng Miriam nyskrivet eget material på svenska; låtar skrivna ihop med Jocke Berg, Veronica Maggio, Adam Olenius och Maja Francis för att bara nämna några. Släppet innehöll hyllade singlar som Neråt/Uppåt, Du Med Dig och Blåmärkshårt (Mi Amor) – samtliga har streamats och spelats på radio flitigt.

Ett nytt album, som kommer att föregås av ett antal singlar, släpps under hösten 2020. Redan nu på fredag 13 mars kommer det första smakprovet – Nån av oss. Sida vid sida med att Miriam Bryant släpper ny musik kommer hon också göra ett antal liveframträdanden även i sommar. Den 29 maj uppträder hon på Stora Scenen på Liseberg.

– Miriam besökte oss senast 2016 och vi är väldigt taggade på att välkomna henne tillbaka till Stora Scenen och hemmapubliken, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Miriam Bryant slog igenom redan 2012, när debutsingeln Finders Keepers blev en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer följde med R&B-präglade pophits som Raised In Rain (vilket även är titeln på debutalbumet) och Push Play. Efter Miriams medverkan i TV-programmet Så Mycket bättre 2015 gick hon från snackis till sensation och samma år blev hon utnämnd till ”Årets Göteborgare”. Sedan dess har hon hunnit legat etta, tvåa och trea på Svensktoppen samtidigt, en bedrift ingen artist tidigare uppnått. Hon har belönats med två Rockbjörnen, ett P3-Guld, gjort ett hyllat Sommar-program i P1 och agerat gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. 

I slutet av 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen, och för bara några veckor sedan medverkade Miriam Bryant i Jills Veranda, där hon gjorde hyllade tolkningar av bl.a Martha Wainwright och Dolly Parton.

I år behövs ett Lisebergskort för entré till nöjesparken efter kl 18.00, de kvällar det är program på Stora Scenen. Med Lisebergskortet (295 kr) ges entré till sommarens alla konserter och nöjesparkens alla öppetdagar hela året.

29 maj, Miriam Bryant, Stora Scenen

11 juni, Joel Alme och Jakob Hellman, Stora Scenen
25 juni, Faith No More (US), Stora Scenen
26 juni, Mastondon (US) och Graveyard, Stora Scenen
3 juli, Darin och GAMMAL, Stora Scenen
8 juli, LOK och Raubtier, Stora Scenen
15 juli Gwen Stefani (US), Stora Scenen
24 juli Brad Paisley (US), Stora Scenen
28 juli Yusuf/Cat Stevens (UK), Stora Scenen
29 juli Lukas Graham (DK), Stora Scenen
6 augusti Tom Jones (UK), Stora Scenen
20 augusti Clutch (US), Stora Scenen

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.