En person bekräftad omkommen i branden på Lisebergs vattenvärld Oceana

En person har nu bekräftats funnen avliden i branden på Oceana. Personen hittades av polisen under fredag eftermiddag.

Publicerad:

En person har nu bekräftats funnen avliden i branden på Oceana. Personen hittades av polisen under fredag eftermiddag.

Branden startade på Oceana vid 10-tiden måndagen den 12e februari och spred sig snabbt till stora delar av byggnaden. Redan tidigt i brandförloppet anmäldes en person saknad, men det fördröjda släckningsarbetet och rasrisken i byggnaden försvårade polisens sökinsats.

Under fredagen kunde polisen bekräfta att de funnit en avliden person i byggnaden.

Den person som tidigare anmälts saknad är byggledaren Patrik Gillholm. Anhöriga är underrättade och på uppdrag av närmaste familj inkluderas Patriks namn som en del av detta meddelande. Patriks närmaste är de tre barnen Albin, Tuva och Måns samt hustrun Theresa.

- Det är med djupaste sorg och bestörtning vi via polisen fått information om att en person har hittats avliden på brandplatsen, som med all sannolikhet är vår uppskattade kollega Patrik Gillholm. Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv, uttrycker Andreas Andersen, VD på Liseberg.

Patrik Gillholm, som varit engagerad i Oceanaprojektet genom sitt konsultuppdrag som byggledare, var tidigare anställd som projektledare på Liseberg under åren 2016 till 2019. Därefter har han i perioder arbetat för Liseberg som konsult.


För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.