Fyra hårdrocksakter klara för Liseberg i sommar

​Nu är två hårdrockskvällar spikade i sommar på Liseberg. Amerikanska heavy metalbandet Mastodon och det svenska rockundret Graveyard kommer den 26:e juni. Nyligen återförenade Göteborgsbandet LOK och norrländska metalbandet Raubtier tar plats på Stora Scenen den 8:e juli. – Glad att kunna presentera denna samling hård rockmusik av så här hög klass till Stora Scenen, säger Per Alexanderson.

Publicerad:

Nu är två hårdrockskvällar spikade i sommar på Liseberg. Amerikanska heavy metalbandet Mastodon och det svenska rockundret Graveyard kommer den 26:e juni. Nyligen återförenade Göteborgsbandet LOK och norrländska metalbandet Raubtier tar plats på Stora Scenen den 8:e juli.Glad att kunna presentera denna samling hård rockmusik av så här hög klass till Stora Scenen, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Det amerikanska heavy metalbandet Mastodon som bildades 2000 blev snabbt kritikerrosade för sitt unika sound. Deras andra album Leviathan (2004), ett konceptuellt album baserat på Herman Melvilles roman Moby-Dick, blev av flera musikmagasin såsom Revolver och Kerrang! utsett till ”Album of the year”. Framgångarna har fortsatt, både för studioalbumen och på livescenen. Det senaste albumet Emperor of Sands kammade hem en amerikansk Grammy 2018 och på prisgalan Metal Hammer Golden Gods utsåg Mastodon 2017 till "Best Live Band" och alla som har sett bandet live förstår exakt varför. Den 26 juni intar de Stora Scenen på Liseberg för årets enda Sverigespelning.

Det svenska rockundret Graveyard har sedan den självbetitlade debuten från 2007 lockat storpublik och fans från hela världen till bandets genuina och välspelade rocksound - som verkligen bör upplevas live. Förutom att bandet har öppnat för storheter som Guns N' Roses, Iron Maiden och Deep Purple har de turnerat världen runt. Bandets senaste släpp från förra året är just en liveskiva från bandets två grymma konserter på Pustervik i december 2018. Mastodon och Graveyard spelar på Stora Scenen på Liseberg den 26 juni.

Förra året bröt Göteborgsbandet LOK plötsligt en 17 år lång tystnad och återförenades för en exklusiv sommarturné. LOK, som skördade stora framgångar runt millennieskiftet men som snabbt splittrades, hade grävt ner stridsyxan och bestämt sig för att ge publiken ytterligare en omgång med deras unika, svensktextade och hårt svängande rockpunkmetal-hybrid. I sommar kommer de till Stora Scenen på Liseberg för en spelning den 8 juli.

– Vi är tillbaka, något äldre, något visare, lika förbannade, sa LOK vid återföreningen.

Samma kväll inleder Raubtier på Stora Scenen. Raubtier slog igenom med dunder och brak på den svenska hårdrocksscenen för 10 år sedan med albumet Det finns bara krig, och låten Kamphund som blev en nationell radiohit. Med ett unikt sound av taktfast industriell metal, och texter sprungna ur den norrländska karga myllan har de gått från klarhet till klarhet med utsålda turnéer och guldskivor som följd. Bandets sjätte album Överlevare kom i höstas och klättrade på de flesta listor i landet. Plattan efterföljdes av en Sverigeturné med enbart utsålda hus.

– Det är med glädje vi nu kan äntra Lisebergs mäktiga scen tillsammans med LOK. Det kommer att bli en riktigt hård käftsmäll till kväll!, hälsar Raubtier.

I år behövs ett Lisebergskort för entré till nöjesparken efter kl 18.00, de kvällar det är program på Stora Scenen. Med Lisebergskortet (295 kr) ges entré till sommarens alla konserter och nöjesparkens alla öppetdagar hela året.

Klara för Live på Liseberg 2020:

11 juni, Joel Alme och Jakob Hellman, Stora Scenen
25 juni, Faith No More (US), Stora Scenen
26 juni, Mastondon (US) och Graveyard, Stora Scenen
3 juli, Darin och GAMMAL, Stora Scenen
8 juli, LOK och Raubtier, Stora Scenen
15 juli Gwen Stefani (US), Stora Scenen
24 juli Brad Paisley (US), Stora Scenen
28 juli Yusuf/Cat Stevens (UK), Stora Scenen
29 juli Lukas Graham (DK), Stora Scenen
6 augusti Tom Jones (UK), Stora Scenen
20 augusti Clutch (US), Stora Scenen

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.