Grunden lagd för Liseberg Grand Curiosa Hotel

För två veckor sen kom beskedet om att nöjesparken tvingas hålla stängt i sommar. Trots detta blickar Liseberg framåt och söder om nöjesparken växer nu Liseberg Grand Curiosa Hotel fram. Pålningsarbetet är i slutskedet och den första bottenplattan har gjutits. – I dessa tunga tider känns det fantastiskt att se det här projektet stadigt växa fram i verkligheten, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Publicerad:

För två veckor sedan kom beskedet om att nöjesparken tvingas hålla stängt i sommar. Trots detta blickar Liseberg framåt och söder om nöjesparken växer nu Liseberg Grand Curiosa Hotel fram i snabb takt. Pålningsarbetet är i slutskedet och den första bottenplattan har gjutits. – I dessa tunga tider känns det fantastiskt att se det här projektet stadigt växa fram i verkligheten, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Liseberg Grand Curiosa Hotel, som planerar att öppna 2023, är en del av Lisebergs Jubileumsprojekt där en inomhusvattenpark är nästa steg. Hotellets logga har i dagarna färdigställts och renderingar kan nu visa upp en faktisk bild av hur hotellets fasad mot Mölndalsvägen kommer att se ut. Med hjälp av nya drönarbilder över byggarbetsplatsen kan man redan nu se hotellets fotavtryck och få en känsla för storleken.

– 2020 har hittills varit ett tungt år. Därför känns det extra fantastiskt att se ett projekt som vi lagt så mycket tid och kraft på att utreda och kalkylera växa fram i verkligheten. När vi nu börjar bygga på höjden blir det än mer konkret och det känns väldigt hoppingivande för framtiden, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

I början av september monteras byggkranarna och strax därefter påbörjas resningen av stommarna till hotellet. Under hösten kommer även en fullskalig modell av ett av hotellrummen att byggas uppför att kunna kontrollera installationer och inredning innan fullskalig produktion. Då ges det även möjlighet att för första gången få en glimt av hotellets fantasifulla och helt unika koncept.

Hotellet beskrivs som ett magiskt familjehotell i sann Lisebergsanda, fyllt med minnen från svunna tider och fjärran platser. Bland karuseller och kuriosa kan både små och stora upptäckare skapa nya äventyr varje dag. Hotellet kommer innehålla 457 familjerum, en stor restaurang på bottenvåningen och en takbistro med utsikt över nöjesparken och staden. Gästerna kommer även hitta en fullt fungerande karusell från 1923 och en rutschkana som löper mellan våning två och tre.

Med sina starkt tematiserade 457 rum kommer Liseberg Grand Curiosa Hotel att kunna ta emot över 800 000 gäster under ett år. Hela Jubileumsprojektet, inklusive vattenparken, förväntas generera 185 000 nya gästnätter till Göteborg.

– Besöksnäringen står inför stora utmaningar och effekterna av Corona har drabbat hårt. Jubileumsprojektet är en investering som andas framtidstro. När Grand Curiosa Hotel öppnar 2023 kommer det att stärka Göteborgs attraktionskraft som turistmål i Sverige, säger Peter Grönberg, vd på Göteborg & Co.

För mer information, kontakta:
Clara Nilsson, kommunikatör Lisebergs jubileumsprojekt, på [email protected] eller 0708-96 90 07

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.