Evenemang
Live på Liseberg

Här är artisterna som spelar under Countryfest

När evenemanget Countryfest gör debut på Liseberg den 7 – 8 juni blir det countryfeber i hela Hamnområdet! Det blir en gyllene helg med livemusik, mat, dans och shopping och hela fyra konserter på Lilla Scenen: Moreau, Tennessee Tears, Ellinor Springstrike & Gareth Nugent och Martin Almgren. Alla konserter på Lilla Scenen är gratis och kräver endast entré till parken.

Publicerad:

När evenemanget Countryfest gör debut på Liseberg den 7 – 8 juni blir det countryfeber i hela Hamnområdet! Det blir en gyllene helg med livemusik, mat, dans och shopping och hela fyra konserter på Lilla Scenen: Moreau, Tennessee Tears, Ellinor Springstrike & Gareth Nugent och Martin Almgren. Alla konserter på Lilla Scenen är gratis och kräver endast entré till parken.

Moreau – 7 juni

Moreau är familjebandet som består av den unge Theo Moreau, hans pappa Erik Moreau, farbror Gustav Moreau samt vännen Gabriel Fong. De fick sitt stora genombrott i tv-programmet “Bröderna Noréns Underbara Resa”, där Theo och bandet både charmade och hänförde tittarna med sin stora talang och musikaliska känsla. Moreau är också kända i musikerkretsar för att ha drivit Grenna Bluegrass Festival de senaste 15 åren. Under tre generationer har familjen musicerat, och värderat genuiniteten högst av allt. Inspirationen kommer ifrån allt från 1800-tals folkmusik till Americana.

Moreau spelar på Lilla Scenen den 7 juni kl. 18.

Tennessee Tears – 7 juni

Tennessee Tears är en svensk countryduo sedan 2014, som består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson. 2023 medverkade de i Melodifestivalen med publikfavoriten “Now I Know”, som i dagsläget har över 3 miljoner streams på Spotify. De senaste åren har duon rest mellan Sverige och Nashville i skapandet av sin musik, och samarbetat med storheter som Jill Johnson och Billy Burnette från Fleetwood Mac. Deras musik kan beskrivas som en härlig blandning av amerikansk country och svensk pop.

Tennessee Tears kliver upp på Lilla Scenen den 7 juni kl. 20.

Ellinor Springstrike & Gareth Nugent – 8 juni

Svenska Ellinor och irländske Gareth träffades när de båda turnerade i Storbritannien, och de insåg snabbt att de delade en kärlek till countrymusiken. De båda är flerfaldigt prisbelönade för sitt musikskapande och deras samarbete har tagit dem på flera resor till Nashville och turnéer i Europa. Gareth blev bland annat nominerad till Bästa manliga sångare i British Country Music Awards, och Ellinor har vunnit Årets internationella artist vid Hot Country TV Awards i Irland. Deras musik har beskrivits som en spännande blandning av modern country, rock och pop.

Ellinor Springstrike & Gareth Nugent spelar på Lilla Scenen den 8 juni kl. 18.

Martin Almgren – 8 juni

Martin Almgren tog sig in i den svenska publikens hjärtan när han 2015 stod som vinnare i tv-programmet Idol. Hans varma personlighet och stora röst tog honom till en definitiv plats i hjärtat hos TV-tittarna och lyssnarna. Samma år gav han ut sitt debutalbum “Can’t Hold Me Down”. Titelspåret blev en fanfavorit och skördade stor framgång, och har idag över 6 miljoner lyssningar på Spotify. Martins andra album ”Changing Street”, togs emot med hyllningar från såväl kritiker som publik. 2018 var det dags för Martin att återvända till tv-rutan. Då medverkade han i Melodifestivalen, och hans låt “A Bitter Lullaby” tog honom direkt till finalen. Genom att kombinera pop, rock, country och soul och göra låtar som berör skapar Martin Almgren en egen musikalisk identitet som tilltalar en bred publik.

Martin Almgren tar över Lilla Scenen den 8 juni kl. 20.

Samtliga konserter på Lilla Scenen är gratis och kräver endast entré till parken.

Om Countryfest:

Dessa akter är en del av evenemanget Countryfest, som går av stapeln 7 – 8 juni i Lisebergs Hamnområde. Förutom livemusik i världsklass så erbjuder Countryfest andra nöjen i countryns tecken. Varför inte ta något gott att äta direkt från grillen eller köpa dig en riktigt schysst hatt? Självklart kommer det också att dansas Linedance under helgen! Både i form av nybörjarkurser och fridans på Polketten. Mer information om Countryfest finns på liseberg.se.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.