Live på Liseberg

Inga konserter på Liseberg i sommar

​På grund av den pågående Coronakrisen har Liseberg nu tagit beslut om att ställa in hela sommarens konsertprogram. Beslutet omfattar Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten. Totalt handlar det om 70 akter som flyttas fram till 2021 eller avbokas.

Publicerad:

På grund av den pågående Coronakrisen har Liseberg nu tagit beslut om att ställa in hela sommarens konsertprogram. Beslutet omfattar Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten. Totalt handlar det om 70 akter som flyttas fram till 2021 eller avbokas.

I april gav Liseberg besked om att alla konserter fram till midsommar ställs in. Ledningen på Liseberg har nu tagit ett nytt beslut om att det inte blir några konserter alls under sommarsäsongen 2020.

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Beslutet omfattar samtliga konserter på Stora och Lilla Scenen, samt programmet på Polketten med danskvällar, danskurser och Elvadans. Även barnföreställningarna på Kaninscenen ställs in.

Några av de internationella artisterna, bland annat Tom Jones och Einstürzende Neubauten, har redan meddelat att de istället flyttar sin turné till 2021 och att de därmed kommer att uppträda på Liseberg nästa sommar istället.

– Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra come back med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 istället, säger Per Alexanderson.

Vad gäller sommarsäsongen 2020 så har Liseberg i nuläget inga besked om när nöjesparken kan få tillstånd att öppna.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice vd Liseberg.

För mer information, kontakta:
Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, 0702995373, [email protected]
Julia Vasilis, informationschef Liseberg, 0705328407, [email protected]

Liseberg kommer fortlöpande meddela vilka artister som bokas om till 2021. Se uppdaterad lista på Liseberg.se.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.