Live på Liseberg 2023

Joel Alme och David Ritschard spelar på Lisebergs Stora Scen 1 september

Joel Alme är en av Göteborgs musikaliska stoltheter. David Ritschard är stjärnskottet som det senaste året tagit publiken och kritikerna med storm. Tillsammans bjuder de två artisterna den 1 september på en oförglömlig sensommarkväll på Stora Scenen på Liseberg.

Publicerad:

Joel Alme är en av Göteborgs musikaliska stoltheter. David Ritschard är stjärnskottet som det senaste året tagit publiken och kritikerna med storm. Tillsammans bjuder de två artisterna den 1 september på en oförglömlig sensommarkväll på Stora Scenen på Liseberg.

Joel Alme och David Ritschard är två av landets mest unika artister. Det blir en stämningsfull kväll att se fram emot, säger Johan Gummesson, artistbokare på Liseberg.

Joel Alme solodebuterade 2008 med albumet ”A Master of Ceremonies” och året därpå nådde Alme en helt ny publik när hans låt ”Snart Skiner Poseidon” blev IFK Göteborgs nya inmarschlåt. Hans förmåga att kombinera personliga texter med en lika energisk som dynamisk scenpersonlighet har gjort honom till en artist utan motsvarighet. Senaste albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” hyllades av av både kritiker och publik, och hans låtskrivande visar inga tecken på att mattas av.

Countrysångaren David Ritschard fick ett bredare genombrott med singeln ”Vi ses snart igen”, som han sjöng tillsammans med Magnus Carlson från Weeping Willows. Precis som i fallet ”Snart skiner Poseidon" var även detta en hyllning till fotbollen, mer specifikt till Hammarby IF. Kort därefter släpptes Davids andra album ”Blåbärskungen” som blev en succé och 2022 beslutade han sig för att satsa helhjärtat på musikkarriären. Därefter har det rullat på med triumfatoriska turnéer och bejublade tv-framträdanden, bland annat hos Carina Bergfeldt och i Jills veranda.

Den 1 september uppträder Joel Alme och David Ritschard tillsammans på Stora Scenen på Liseberg.

För mer information, kontakta:

Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning på Liseberg på [email protected] eller 072-504 43 04

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på Liseberg på [email protected]

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.