Live på Liseberg

Johnossi klara för Live på Liseberg

Johnossi är ett av landets mest dynamiska liveband. Rockduon, som firat framgångar såväl här hemma i Sverige som utomlands, intar 17 augusti Stora Scenen på Live på Liseberg.

Publicerad:

Johnossi är ett av landets mest dynamiska liveband. Rockduon, som firat framgångar såväl här hemma i Sverige som utomlands, intar 17 augusti Stora Scenen på Live på Liseberg.

Den stockholmska musikduon startade 2004 med John Engelbert på sång och gitarr och Oskar Bonde på trummor. Första albumet släpptes 2006 och sedan dess har bandets energi, dynamik och karaktäristiska sound tagit dem världen över. Johnossi har under sin karriär tagit emot flertalet priser och hyllningar för sina explosiva rocklåtar, varav flera som letat sig upp på topplistorna. Med det senaste albumet ”Mad Gone Wild” i ryggen kommer de till Stora Scenen på Liseberg den 17 augusti.

Det ska bli fantastiskt att välkomna Johnossi till Liseberg, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg.

Förra året var Johnossi med i tv-programmet Så mycket bättre. Deras tolkning av Maja Francis-låten ”Anxious Angel” gick direkt in på Spotify Topp 50-listans 3:e plats och rockversionen av Måns Zelmerlöws Eurovision-vinnare "Heroes" hyllades av kritiker. Parallellt med nämnda tolkningar har Darin fått en hit med sin Så mycket bättre-tolkning av Johnossis stora singel ”What’s the Point" som är en av de mest spelade låtarna på svensk radio just nu.

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

Presskontakter:
Per Alexanderson, artistbokare på [email protected] eller +46 70 299 53 73

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på [email protected] eller +46 73 578 94 99

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.