Företagsinformation
Jul på Liseberg

Jul på Liseberg ställs in 2020

Det blir inget Jul på Liseberg 2020. Efter regeringens presskonferens idag, där det framkom att lättnader i restriktioner för nöjesparkerna dröjer, väljer Liseberg nu att blåsa av julsäsongen. De julbord som bokats kommer dock att genomföras.

Publicerad:

Sedan tidigare har det varit beslutat att det inte blir någon Halloweensäsong på Liseberg. Nu står det klart att det i Coronapandemins spår inte heller blir något Jul på Liseberg 2020.

– Vi hade behövt besked om att undantas från för ordningslagens förordning redan nu för att hinna iordningställa parken till en julöppning. När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Dagens besked berör dock inte de julbord som bokats på nöjesparkens restauranger. Dessa har aldrig omfattats av de begränsningar som förordningen medför och kommer att genomföras som planerat.

– Vi kommer att tematisera ett mindre område av parken så att julbordsgästerna får en stämningsfull inramning, men övriga gäster får vi tyvärr inte möjlighet att ta emot i år, säger Andreas Andersen.

Att nu även julsäsongen ställs in innebär att Liseberg, för första gången i sin nästan 100-åriga historia fått hålla stängt ett helt år. Det får stora ekonomiska konsekvenser och i nuläget har över 100 personer av nöjesparkens fasta personal varslat och de 2500 säsongsanställda som normalt arbetar i nöjesparken och på boendeanläggningarna har inte kunnat erbjudas något arbete.

– Vi försöker att anpassa kostymen och för också en konstruktiv dialog med regeringen om ersättning. Men affären ligger inte bara hos Liseberg. Ett Göteborg utan ett öppet Liseberg får ofantliga konsekvenser för hela stadens handel och turistnäring, säger Andreas Andersen.

Nu riktas blickarna istället framåt mot säsongsöppning av nöjesparken 2021. Arbetet med Lisebergs Jubileumsprojekt, den pågående expansionen söderut med tematiserat hotell och inomhusvattenpark, fortsätter också och påverkas inte i nuläget av att Liseberg håller stängt.

För mer information kontakta:

Julia Vasilis, informationschef, 0705-32 84 07.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.