Jul på Liseberg

Körsång på Lilla Scenen under Jul på Liseberg

​Liseberg satsar på körsång i Hamnområdet till jul. Lisebergs Julkör och flera gästande julkörer kommer ge konserter på Lilla Scenen under Jul på Liseberg. – Det finns inget som försätter en i julstämning så mycket som levande julmusik och sång, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Publicerad:

Liseberg satsar på körsång i Hamnområdet till jul. Lisebergs Julkör och flera gästande julkörer kommer ge konserter på Lilla Scenen under Jul på Liseberg. – Det finns inget som försätter en i julstämning så mycket som levande julmusik och sång, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Den 15 november öppnar Jul på Liseberg och julsäsongen håller öppet fram till 30 december. I år satsar Liseberg på ett nytt julkörkoncept på Lilla Scenen i Hamnområdet. Det är Lisebergs Julkör som, under ledning av Niclas Pettersson, flera gånger om dagen kommer att uppträda med julsånger från förr och idag.

– Vi vill erbjuda en scen under tak där man tillsammans kan värma sig och njuta av ljuv musik. Det finns dessutom inget som försätter en i julstämning så mycket som levande julmusik och sång, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Dessutom kommer Lilla Scenen under december månad besökas av sex olika gästkörer som även de ska sprida julstämning i nöjesparken. Tre barnkörer och tre vuxenkörer, bland annat Göteborgs indiekör och Brunnsbo musikklasser. Även gästkörerna kommer att uppträda flera gånger per dag.

Jul på Liseberg har öppet 15–17, 22–24 och 28–30 november samt 1, 4–8, 10–23 och 26–30 december.

Alla julkörer på Liseberg

Alla öppetdagar, Lisebergs Julkör.
Söndag 1 dec, Brunnsbo musikklasser, 15.00, 17.00
Fredag 6 dec, Karla Vocalensemble, 18.00, 20.00
Söndag 8 dec, Novakören, 15.00, 17.00
Fredag 13 dec, Göteborgs Indiekör, 18.00, 20.00
Söndag 15 dec, Änglakören, 15.00, 17,00
Fredag 20 dec, Vildkalla, 18.00, 20.00

Läs mer och se exakta tider på Lisebergs hemsida.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.