Live på Liseberg

Linnea Henriksson, Sky High och Louise Hoffsten med flera klara för Lilla Scenen på Liseberg

Ytterligare sex akter är klara för Lilla Scenen i Hamnområdet på Liseberg; Linnea Henriksson, Peg Parnevik, Sky High, Cirkus Prütz, Louise Hoffsten och Syster sol uppträder i sommar.

Publicerad:

Ytterligare sex akter är klara för Lilla Scenen i Hamnområdet på Liseberg; Linnea Henriksson, Peg Parnevik, Sky High, Cirkus Prütz, Louise Hoffsten och Syster Sol uppträder i sommar.

Totalt väntar fler än 20 konsertakter på Lilla Scenen i Hamnområdet i sommar och nu är ytterligare sex akter klara för Lilla Scenen i Hamnområdet:

Linnea Henriksson
Med tre soloalbum, medverkan i Så Mycket Bättre och ett antal populära programledarjobb (vi minns alla magiska stunder i P3 Musikhjälpen) är hon en av landets absolut största och mest folkkära artister. Linnea Henriksson har samarbetat med några av landets största, men hon står framför allt stadigt på egen hand som soloartist/låtskrivare av känslofulla och vardagsnära låtar som träffar rätt i hjärtat. Den 23 juli spelar hon på Lilla Scenen på Liseberg.

Peg Parnevik
Peg Parnevik slog igenom år 2016 med singeln ”Ain’t No Saint” och hon belönades kort därefter med utmärkelsen Årets Nykomling på P3 Guldgalan. Idag har Pegs musik över 150 miljoner spelningar och hon har med singlar som ”Goodbye Boy”, ”Loafers” och ”Break Up A Bit” gjort avtryck på den svenska popscenen. I slutet på 2021 släppte Peg Parnevik sin andra EP ”What They’ll Say About Us” med hyllade låtar som ”Tears” och titelspåret ”Somewhere Without Me”. Den 5 augusti spelar hon på Lilla Scenen på Liseberg.

Cirkus Prütz
Cirkus Prütz på Liseberg. En kombo lika stabil som ketchup och senap, sommar och sol, blues och rock. Det senare är den musikstil de bekänner sig till. Klassisk på många sätt där sådana som ZZ Top, Johnny Winter och Dr Feelgood ägt scenen och där Joe Bonamassa nu breddar publiken. Joe hyllade Cirkusens förra platta "White jazz - Black magic" som en av 2019 års allra bästa bluesrockplattor, för övrigt enda svenska skivan på hans lista. Bandets nya platta "Blues Revolution" släpps i maj. På den tar Cirkus Prütz sin musik ett steg längre och tittar både tillbaka och framåt. Lite som om ZZ Top var på roadtrip i Småland tillsammans med Queens Of The Stone age. Den 27 augusti inleder de kvällen på Lilla Scenen på Liseberg.

Sky High
Bandet Sky High startade på punkklubben Errols i Göteborg på senhösten 1978 och fick sitt första genombrott genom liveprogrammet Tonkraft i Sveriges Radios P3 1979. 1988 framträdde de under den stora Jazz & Heritage Festival i New Orleans. Bandet blev inbjudna av Chuck Berry och hans management efter att de rest som support till rocklegendaren i Norden. I år firar bandet 40 år tillsammans med albumet ”20 från Fyrtio” och åker på turné. Den 27 augusti spelar de på Lilla Scenen på Liseberg.

Louise Hoffsten
Att leva upp till beskrivningar som "folkkär" och "Sveriges bluesdrottning" är det få artister som kan göra. Louise Hoffsten förtjänar och lever upp till dem båda. Med sin respektingivande och mer än trettioåriga solokarriär, som förutom bluesen även omfamnat genrer som rock, visa, folkmusik och jazz, har hon successivt spelat sig in i publikens hjärta. Den 11 februari släpptes hennes nya album "Crossing the Border" och i vår och sommar bär det i väg på turné. Den 9 september spelar hon på Lilla Scenen på Liseberg.

Syster Sol
Efter flera års paus från musiken och med stora hitlåtar som “Kärleksrevolt” och ”Gillar din Vibe” i bagaget, är Syster Sol äntligen tillbaka – med en uppdaterad version av sitt artisteri och närmre sin kärna än någonsin. Hon har knutit ihop säcken genom att samarbeta med samma producent som stod bakom hennes första album någonsin, nämligen Sveriges främsta reggae- och dancehall-producent Partillo. Den 16 september spelar hon på Lilla Scenen på Liseberg.

Liseberg är sedan 2021 certifierade enligt standarden ISO 20121 för hållbara event samt medlemmar i initiativet Greentopia för att aktivt arbeta för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig.

För mer information ombeds media kontakta:
Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, på 070–2995373 eller [email protected].
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072–5222730 eller [email protected].

Klara för Live på Liseberg 2022:
Myra Granberg – 21 maj, Lilla Scenen
Clara Klingenström + Petra Marklund – 26 maj, Lilla scenen
Imenella + A36 – 27 maj, Stora Scenen
The Hellacopters – 28 maj, Stora Scenen
Sarah Klang – 9 juni, Stora Scenen
Torsson + Nisse Hellberg – 11 juni, Lilla Scenen
Thundermother + Evergrey – 16 juni, Lilla Scenen
Guran, Nyberg & Nord, Allsång till friheten – 18 juni, Lilla Scenen
Dotter – 23 juni, Lilla Scenen
Zara Larsson – 29 juni, Stora Scenen
Cornelia Jakobs – 30 juni, Lilla Scenen
Reeperbahn + Lolita Pop – 9 juli, Lilla Scenen
Melissa Horn – 21 juli, Stora Scenen
Linnea Henriksson – 23 juli, Lilla Scenen
Brad Paisley (US) – 27 juli, Stora Scenen
Tom Jones (UK) – 4 augusti, Stora Scenen
Peg Parnevik – 5 augusti, Lilla Scenen
We Love The 2000s – 6 augusti, Stora Scenen
Victor Leksell – 18 augusti, Stora Scenen
Clutch (US) – 25 augusti, Stora Scenen
Cirkus Prütz + Sky High – 27 augusti, Lilla scenen
Nationalteaterns rockorkester – 1 september, Stora Scenen
Jakob Hellman – 2 september, Stora Scenen
KSM3 + De Lyckliga kompisarna – 3 september, Lilla Scenen
Louise Hoffsten – 9 september, Lilla Scenen
Syster Sol – 16 september, Lilla Scenen
Einstürzende Neubauten – 17 september, Stora Scenen

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.