Jul på Liseberg

Liseberg förlänger julsäsongen och lanserar ny vintermarknad

Den 18 november slås portarna upp till jubileumsjul i Lisebergsparken. En förtrollande och snösäker vintervärld som sträcker sig längre än någonsin förr, ända fram till den 7 januari. Hela Lisebergsparken förvandlas till en julig snöfylld vintersaga där dofter av glögg, brända mandlar och julens goda smaker ryms mellan marknadsbodar och karuseller.

Publicerad:

Den 18 november slås portarna upp till jubileumsjul i Lisebergsparken. En förtrollande och snösäker vintervärld som sträcker sig längre än någonsin förr, ända fram till den 7 januari. Hela Lisebergsparken förvandlas till en julig snöfylld vintersaga där dofter av glögg, brända mandlar och julens goda smaker ryms mellan marknadsbodar och karuseller.

- Ett Lisebergsbesök under julhelgerna är för många en tradition, men ledigheten fortsätter ofta även efter nyårshelgen. Genom att förlänga säsongen kan våra besökare fortsätta uppleva ett unikt vinterlandskap med snögaranti, njuta av vintervakna karuseller eller varför inte dyka ner i Lisebergs hundraåriga historia i vår nya jubileumsutställning,säger Lotta Carlsbogård, Funktionschef Säsonger & Events på Liseberg.

  Jubileumsjulen blir inte bara en vecka längre utan utökas också med ett helt nytt tematiserat område och en jubileumsutställning, som riktar sig mot en mer vuxen målgrupp. Vid Stora Scenen öppnar Vintermarknaden, som erbjuder 19 nya handelsbodar, skridskoåkning på isbanan och gnistrande igloos att samlas i tillsammans med en värmande kopp i handen. Allt vid det nya snöklädda bergets fot. Tar man rulltrappan uppför Liseberget till Lisebergstornet stiger man rakt in i 100 år av glädje i vår Jubileumsutställning med bilder, kuriosa och föremål från våra 100 första år.

  Julsäsongen öppnar den 18 november och håller öppet fram till och med den 7 januari. Biljetter till säsongen släpps i mitten av vecka 46 på liseberg.se, där finns även aktuella öppettider.

  Mer om årets nyheter och höjdpunkter under Jul i Lisebergsparken 2023:

  Nyhet! Vintermarknad: Välkommen till en snöigt livlig vintermarknad! Här hittar du klappar som värmer så väl händer som fötter – och hjärtan. Här kan du njuta av vinterns alla goda smaker och dofter, ta sikte på den snöbeklädda bergstoppen så hittar du rätt!

  Runt den gnistrande isbanan står igloos som gjorda för alla! Slå dig gärna ner i någon av dem och värm dig med värmande kopp choklad eller annat gott. Och för den som känner sig manad är det bara att snöra på sig skridskorna och göra både piruetter och snygga skär på isen.

  Isbanan: En gnistrande isbana omringas av mysiga igloos där besökare kan koppla av och njuta av varm choklad eller ge sig ut på isen för piruetter och skridskoåkning.

  Nyhet! Lisebergs jubileumsutställning: Följ med på en vindlande berättelse genom hundra år av glädje tillsammans. Ta rulltrappan upp till Lisebergstornet och besök vår jubileumsutställning med mängder av spännande föremål, kuriosa och bilder. Ta del av historier om klassiska attraktioner, händelser, dansbanor och artister som gjort avtryck under våra första hundra år.

  Julkul i Tomtebyn: Varmt välkommen in i den gladaste byn du kan tänka dig! En by fylld av fnitter, fnatter och fantastiskt mycket roliga saker att upptäcka tillsammans med nissarna. Magiska dörrar, spännande äventyr, glittrande skratt, klingande bjällror och nissar så snabba att snön yr. Och förstås – självaste Tomtefars hus!

  För mer information om öppettider, biljettpriser och aktiviteter under den förlängda julsäsongen på Liseberg, besök Jul i Lisebergsparken – en sagolik jultradition | Göteborg.

  För dig som är journalist

  Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.