Liseberg köper tillbaka biljetter

Publicerad:

Liseberg väljer att köpa tillbaka ett antal av de biljetter som sålts till de återstående öppetdagarna under sommarsäsongen. Totalt handlar det om ca 14 000 biljetter, där gästerna istället kommer att erbjudas förtur till att boka en Halloween-biljett.

Liseberg har under hela sommarsäsongen haft ett gäst-tak på cirka 7000 samtida gäster. Siffran var fram till den 15 juli 2021 styrande utifrån Folkhälsomyndighetens kvadratmeter-reglering av nöjesparkerna, och senare ett självpåtaget maxantal från Lisebergs sida för att minimera risken för trängsel.

Under säsongens gång har siffran justerats marginellt både upp och ner, men trots det kraftigt begränsade antalet gäster (ett normalår besöks Liseberg av ca 30 000 gäster en sommardag) har många Lisebergsbesökare upplevt att parken varit oväntat välbesökt under rådande restriktioner.

- Vi har sett ett radikalt förändrat gästbeteende i år. Gästsammansättningen är långt mer homogen än vad den normalt sett är på Liseberg och det har blivit ett ovanligt hårt tryck på våra attraktioner och kö-områden, vilket gjort det svårt att få gästerna att hålla smittsäkra avstånd, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Som en konsekvens av utmaningarna och efter en dialog med Länsstyrelsen, väljer Liseberg nu att justera ner gästvolymen igen, till en nivå på cirka 6000 samtida gäster. 14 000 redan sålda biljetter, fördelade över sommarsäsongens återstående 16 öppetdagar, kommer därför att återköpas. I stort sett samtliga öppetdagar berörs och Liseberg kommer att tillämpa principen att de gäster som bokat sitt besök sist avbokas först. Gästerna som avbokas kommer att erbjudas förtur att boka motsvarande biljetter under Halloweensäsongen istället.

- Gästerna som avbokas kommer att kontaktas via e-post och återbetalning kommer att ske automatiskt, säger Andreas Andersen.

Det nya gästtaket förväntas få en positiv effekt på såväl smittspridningsrisk som gästupplevelse.

Halloweensäsongen på Liseberg öppnar 2 oktober och stänger igen 7 november. Exakt vilka gästbegränsningar som kommer att gälla under Halloweensäsongen är ännu inte beslutat, men klart är att den modell med förbokning av besöket som använts under sommaren kommer att fortsätta användas.

För mer information ombeds journalister kontakta:

Julia Vasilis, informationschef, 070-5328407.

Ebba Källeskog, pressansvarig, 072-5222730.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.