Liseberg näst bästa nöjespark i Europa

Liseberg är den näst bästa nöjesparken i Europa, det stod klart vid utdelningen av branschpriset European Star Awards, i London på tisdagen. Under de senaste sju åren har Liseberg klättrat från plats 6 till plats 2 i Europa.

Publicerad:

Liseberg är den näst bästa nöjesparken i Europa, det stod klart vid utdelningen av branschpriset European Star Awards, i London på tisdagen. Under de senaste sju åren har Liseberg klättrat från plats 6 till plats 2 i Europa. Även Lisebergs berg- och dalbana Helix tilldelades en andraplats i sin kategori och attraktionen Mechanica utsågs till Europas bästa ”thrill ride”.

Det är första gången Liseberg kniper andraplatsen på listan över Europas bästa nöjesparker. Liseberg var på plats i London och tog emot priset.

- Sedan 2015 har vi klättrat från sjätte bästa nöjespark i Europa till att nu rankas som Europas näst bästa park. Det är en utveckling vi är väldigt stolta över och vi ser det som ett kvitto på att alla de investeringar och den utveckling vi gjort verkligen gör skillnad, säger vd, Andreas Andersen.

Flera andra av Lisebergs attraktioner prisades samtidigt. Mechanica prisades som Europas bästa ”thrill ride” och Helix prisades som Europas näst bästa berg- och dalbana i stål. Balder utsågs till Europas femte bästa berg- och dalbana i trä och Underlandet till Europas femte bästa ”dark ride”. 

- Att våra attraktioner prisas för sin internationella toppklass är roligt. Vi ser att många verkligen längtat efter att få komma tillbaka till en öppen park efter några utmanande år med restriktioner, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg.

  Prisceremonin ägde rum under den årliga mässan för nöjesparksbranschen, IAAPA Euro Expo, som i veckan arrangeras i London. European Star Awards delas varje år ut till Europas bästa nöjesparker, nyheter och åkattraktioner av branschtidningen Kirmes Park Revue, och Liseberg fick i år alltså hela fem priser.

  European Star Awards för Europas bästa nöjesparker 2022:

  1. Europa-Park, Tyskland

  2. Liseberg, Sverige

  3. PortAventura park, Spanien

  4. Efteling, Nederländerna

  5. Phantasialand, Tyskland

  För frågor vänligen kontakta tillförordnad marknadschef Mårten Westlund.

  E-post: [email protected]

  Telefon: 0735716521

  För dig som är journalist

  Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.