Liseberg pausar försäljningen av biljetter

​Det blev ett oerhört tryck på Lisebergs hemsida när biljetterna släpptes idag, tisdag. En belastning på enormt mycket mer än ett vanligt år resulterade i att hemsidan kraschade och har under dagen varit instabil. Nu väljer Liseberg att pausa försäljningen för att få ordning på problemen och bokningen. – Ungefär 10% av de släppta biljetterna är i nuläget sålda, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Publicerad:

Det blev ett oerhört tryck på Lisebergs hemsida när biljetterna till sommarsäsongen släpptes klockan 10 idag, tisdag. En belastning på enormt mycket mer än ett vanligt år resulterade i att hemsidan kraschade och har under dagen varit instabil. Nu väljer Liseberg att pausa försäljning för dagen för att få ordning på problemen och bokningen. – Ungefär 10% av de släppta biljetterna är i nuläget sålda, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Klockan 10.00 släpptes ca 660 000 biljetter och platser till Liseberg på liseberg.se. När dagen nu närmar sig sitt slut, är hemsidan fortfarande instabil och Liseberg väljer nu att pausa försäljningen för dagen.

– Det har varit en enorm belastning och stort intresse för att besöka nöjesparken, vilket såklart i grund och botten är kul. Men nu behöver vi få ordning på hemsidan och bokningen för att underlätta inför försäljningen av de resterande biljetterna. Därför väljer vi att pausa försäljningen tillfälligt för dagen, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Ungefär 10% av de släppta biljetterna är sålda och det finns alltså gott om platser kvar till de totalt 92 antal öppetdagarna på Lisebergs sommarsäsong. Det är alltså inte på något sätt kört för den som fortfarande inte bokat en plats.

– Det finns fortfarande gott om platser kvar och vi planerar även att släppa fler biljetter under säsongens gång om lättnader för nöjesparker införs. Vi hoppas att alla som vill ska kunna besöka oss i sommar, säger Andreas Andersen.

När exakt Liseberg startar upp försäljning kan nöjesparken i nuläget inte säga, men uppdaterar löpande med information på liseberg.se.

Privatpersoner och företag som har frågor på innehållet i pressmeddelandet hänvisas till Lisebergs bokning och kundservice på telefon 031-400 100.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.