Live på Liseberg

Liseberg slopar kravet på årspass vid konserter

Det kommer inte krävas något årspass för att gå på konsert på Liseberg i sommar. Kravet, som tidigare kommunicerats, släpps nu efter feedback från presumtiva konsertgäster. För de danssugna gästerna slopas även kravet på dansbiljett.

Publicerad:

Det kommer inte krävas något årspass för att gå på konsert på Liseberg i sommar. Kravet, som tidigare kommunicerats, släpps nu efter feedback från presumtiva konsertgäster. För de danssugna gästerna slopas även kravet på dansbiljett.

Tidigare i år lanserade Liseberg en ny modell för sin konsertverksamhet. Den nya modellen innebar att gäster som ville lyssna på musik eller dansa på Liseberg dels behövde ha ett av Lisebergs årspass (tidigare Lisebergs årskort), dels behövde köpa en biljett för 50 kronor till själva konserten/danstillfället. Nu väljer Liseberg att ta bort kravet på årspass, efter feedback från gästerna, som upplevt bokningsförfarandet som för omständligt.

– Den nya modellen arbetades fram i en tid som var kraftigt påverkad av pandemin och de förutsättningar som rådde då. Vi ser nu, när vi kommit ut på andra sidan, att det finns försvårande inslag, som till exempel två bokningsflöden, som gör det allt för komplicerat för våra gäster, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Det som nu tas bort är alltså kravet på att alla konsertgäster till Stora och Lilla Scenen måste ha ett årspass. Istället kommer vilken typ av entrébiljett som helst att fungera som entré till parken på konsertdagen. Men för att bli insläppt på konsertområdet vid Stora eller Lilla Scenen kvarstår kravet om förbokad konsertbiljett – en kostnad på 50 kr för ståplats och 100 kr för sittplats, på de konserter som erbjuder det alternativet. Anledningen till att denna avgift kvarstår är främst ekonomisk.

– Det har blivit allt dyrare att bedriva konsertverksamhet och vi behöver ta ut en mindre avgift för biljetterna. Skall vi i fortsättning ha konserter på Liseberg, så måste vi hitta en ekonomisk modell som fungerar långsiktigt, säger Andreas Andersen.

Reservationssystemet möjliggör också en ökad kontroll över antalet gäster i konsertområdet, något som visat sig nödvändigt i en postpandemisk tid.

– Vi har till exempel Tivoli i Köpenhamn som har haft en riktig stökig start på sin konsertsommar, och som nu dels inför ett liknande reservationssystem, och dels har fått ställa in konserter, berättar Andreas Andersen.

En konsertgäst kommer även med de nya reglerna att behöva lösa någon form av entré till parken, men får nu en större frihet att välja den biljettyp som passar gästen bäst. Förändringen gäller samtliga konserter på Stora och Lilla Scenen under 2022.

För den som vill gå på Liseberg för att dansa blir det ännu enklare eftersom såväl årspasskravet som kravet på särskild dansbiljett stryks. Det räcker alltså, precis som tidigare, med att lösa entré till parken för att kunna ta sig en svängom.

– Vi tror att den här lösningen förenklar för gästerna och ser fram emot en härlig musik- och danssommar på Liseberg, säger Andreas Andersen.

För mer information ombeds media kontakta:
Julia Vasilis, kommunikationschef Liseberg, 0705-32 84 07
Ebba Källeskog, PR & pressansvarig Liseberg, 031-766 71 27

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.