Priser och utmärkelser
Företagsinformation

Liseberg vinner huvudpriset vid nöjesparkernas Oscar – THEA Classic Award

Vid en prisceremoni under lördagen i Los Angeles, fick Liseberg ta emot en THEA Classic Award. Det är tredje gången i prisets 30-åriga historia för Liseberg att ta emot priset – men andra gången på två år. I nöjesparksbranschen har en THEA Award samma dignitet som The Award, mer känt som Oscarsgalan, har inom filmindustrin.

Publicerad:

Vid en prisceremoni under lördagen i Los Angeles, fick Liseberg ta emot en THEA Classic Award. Det är tredje gången i prisets 30-åriga historia för Liseberg att ta emot priset – men andra gången på två år. I nöjesparksbranschen har en THEA Award samma dignitet som The Academy Award, mer känt som Oscarsgalan, har inom filmindustrin.

Liseberg vann en så kallad THEA Classic Award. Priset delas ut av Themed Entertainment Association (TEA) för att uppmärksamma enastående attraktioner, teknologier och gästupplevelser som har stått sig genom tiderna och blivit älskade klassiker inom nöjesparksindustrin. Utmärkelsen gavs med följande motivering:

’Liseberg har mästerligt skapat en väv av upplevelser genom sina olika attraktioner, lummiga trädgårdar, enastående miljö, och en kalender full av säsonger, musik och evenemang. Parken drivs av en vision och ett engagemang för historieberättande, kvalité, lagarbete, empati och transparens och har övervunnit många utmaningar med motståndskraft och mod. Denna THEA Classic Award hedrar Lisebergs sekellånga arv av glädje och inspiration, och parkens bidrag till den globala gemenskapen för nöjes- och temaparksbranschen.’

Med en THEA Classic Award är Liseberg i exklusivt sällskap med världsberömda parker som Europa-Park i Tyskland, Puy du Fou i Frankrike och San Diego Zoo i USA. Vidare har några av Disney-parkernas mest ikoniska attraktioner fått priset.

- Vi är otroligt tacksamma över priset, som är ett kvitto på det fantastiska jobb som alla mina kollegor gör, varje dag året runt, säger Andreas Andersen, VD Liseberg.

THEA Awards delas ut av TEA, en internationell organisation som representerar världens ledande kreatörer, utvecklare, designers och producenter av platser och upplevelser.

- Speciellt i år, efter en mycket mörk vinter, betyder det mycket med ett sådant erkännande från våra branschkollegor. Liseberg är en park i absolut världsklass – och en park som alla göteborgare skall vara mycket stolta över, fortsätter Andreas Andersen.

1998 tog Liseberg emot en THEA Award för Spökhotellet Gasten och senast 2023 för attraktionen Underlandet. Andra mottagare av årets Thea Award inkluderar Europa-Park (DE), Sea World Yas Island (UAE), och Walt Disney World (USA).


För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.