Live på Liseberg

Livekonserter på Liseberg igen

I november ordnas det för första gången på 797 dagar livekonserter i nöjesparken igen. Atomic Swing, John Holm, Weeping Willows, Lasse Stefanz och Jens Lekman kommer alla under Lisebergs julsäsong besöka Lilla Scenen i Hamnområdet för intima konsertupplevelser för sittande publik. Totalt blir det sju olika konsertkvällar och biljetterna släpps på tisdag 26 oktober kl 10 på Lisebergs hemsida.

Publicerad:

I november ordnas det för första gången på 797 dagar livekonserter i nöjesparken igen. Atomic Swing, John Holm, Weeping Willows, Lasse Stefanz och Jens Lekman kommer alla under Lisebergs julsäsong besöka Lilla Scenen i Hamnområdet för intima konsertupplevelser för sittande publik. Totalt blir det sju olika konsertkvällar och biljetterna släpps på tisdag 26 oktober kl 10 på Lisebergs hemsida.

Under pandemin har Liseberg inte kunnat anordna några livekonserter, med undantag för Lotta på Liseberg i somras till sittande publik. När restriktionerna för nöjesparken nu har släppts är det återigen dags för musik på Lisebergs scen.

– Äntligen! Vi har flyttat fram, bokat av och dragits mellan hopp och förtvivlan, precis som resten av musikbranschen de här senaste två åren. Fantastiskt att äntligen kunna presentera liveakter på Liseberg igen! säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

För första gången blir det livekonserter under Jul på Liseberg. Vid sju tillfällen kommer det bjudas på intima konsertupplevelser inför 400 sittande publikgäster på Lilla Scenen. Entrén till Jul på Liseberg får konsertbesökaren på köpet.

– Det är inga julkonserter, men såklart kan besökaren passa på att besöka julparken innan konserten börjar precis som våra julbordsgäster, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Biljetterna för samtliga akter släpps tisdag 26 oktober på Lisebergs hemsida.

För mer information kontakta:
Per Alexanderson, artistbokare, 070-2995373
Ebba Källeskog, pressansvarig, 072-5222730.

De som gästar Lilla Scenen är:

Atomic Swing, acoustic à la 1792 – 26 november

Med genombrottsskivan A Car Crash in the Blue satte Atomic Swing tonen för en hel generation av rockband som skulle komma att springa ur kölvattnet av den musikaliska våg som drabbade landet under 90-talet. Men bejublade turnéer och skivsläpp tog ut sin rätt och bandet lades, med några få undandag, på is. Men den 6 augusti 2021 återvände de med en EP betitlad Sing Back the Light, deras första på 15 år. EP:n, som släpptes såväl digitalt som fysiskt, följdes av bejublade spelningar landet runt, med bland annat ett utsålt Fåfängan i Stockholm. Den 26 november kommer Niclas Frisk, Micke Lohse, Tomo Sukenobu och Karl Larsson till Lilla Scenen.

 Vi har oljat upp det gamla krigsskeppet igen för en ny batalj 2021. Vi är beväpnade med både nya Vinyl EP:n Sing back the light innehållande tre nya låtar plus en akustisk version av Stone me into the groove, och en optimerad livesättning med 5 musiker fullt elektriskt. I augusti sätter vi kurs mot en ny okänd horisont. En Garde!, säger Niclas Frisk.

John Holm – 2 december

Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige och hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.

Just nu är John aktuell med dokumentären Det finns så många vägar -En film om John Holm.

Weeping Willows – 8, 9 och 10 december

Historien om Weeping Willows började redan 1994 då bandet bildades. Idag är Weeping Willows ett av Sveriges mest rutinerade, etablerade och folkkära popband. De senaste två åren har Weeping Willows främst ägnat sig åt att skriva nya låtar och spela in nya skivor – något som vi kommer bli varse den 19 november när ett helt nytt julalbum släpps.

Trots pandemins restriktioner har bandet ändå lyckats få till en del konserter i mindre och intimare format. I december drar de ut på turné i samma anda med sina mest populära låtar kryddat med några jullåtar.

– Vi är spelsugna, såklart, och har längtat efter att få träffa vår publik igen, säger Magnus Carlson.

Lasse Stefanz – 17 december

Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. På den tiden repeterade bandet i ett hönshus och ibland fick de spela på skoldanser och lokala bingokvällar. Mer än 50 år senare är Lasse Stefanz ett av Sveriges största band alla kategorier med fler guld och platinaskivor än de allra flesta och många turnéer i bagaget. Och glädjen att uppträda och spela in ny musik har inte sinat med åren - snarare tvärtom. I år är de aktuella med singeln En bättre man och åker återigen land och rike runt och spelar för utsålda konserter och dansställen.

Jens Lekman – 22 december

Jens Lekman slog igenom med debutalbumet When I Said I Wanted To Be Your Dog 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, samtidigt som han etablerat sig som en av Sveriges starkaste och mest pålitliga trubadurer, med magiska låtar där hans unika berättarstil och texter möter finurliga melodier.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.