Live på Liseberg

Mapei, Cherrie, Tomas Andersson Wij och Måns Zelmerlöw klara för Lilla Scenen på Liseberg

Nu är fyra akter klara för Lisebergs Lilla Scen i Hamnområdet. Mapei inleder konsertsommaren den 17 maj, och efter det väntar flera fina kvällar med bland andra Cherrie, Tomas Andersson Wij och Måns Zelmerlöw. Ytterligare artister släpps inom kort. Samtliga konserter på Lilla Scenen är gratis och kräver endast entré till parken.

Publicerad:

Nu är fyra akter klara för Lisebergs Lilla Scen i Hamnområdet. Mapei inleder konsertsommaren den 17 maj, och efter det väntar flera fina kvällar med bland andra Cherrie, Tomas Andersson Wij och Måns Zelmerlöw. Ytterligare artister släpps inom kort. Samtliga konserter på Lilla Scenen är gratis och kräver endast entré till parken.

Det är superkul att vi får välkomna sådana här otroliga akter till Lilla Scenen i sommar. En scen där intima konsertupplevelser väntar och man får ta del av musikmagin till fullo, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.

Mapei – 17 maj

Mapei är den svensk-amerikanska multiartisten som ständigt imponerar med sin mångsidighet. Hon har beskrivits som en musikalisk kameleont och är aktiv som både sångerska, rappare och låtskrivare. Hennes världshit ”Don’t Wait” har över 100 miljoner streams på Spotify, och under sin medverkan i tv-programmet ”Så Mycket Bättre” 2023 hyllades hon för sin låt ”Minns ikväll”, en tolkning av Eagle-Eye Cherry’s hit ”Save Tonight”, som klättrat högt på både radio- och Spotifylistor. Mapei uppträder på Lilla Scenen den 17 maj.

Cherrie – 14 juni

Sveriges egna R&B-drottning Cherrie slog igenom 2015 med låten ”Tabanja”, som blev startskottet för en lysande musikalisk karriär. Genom åren har hon tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri, och hyllats för sina flera lyckade artistsamarbeten. Bland annat släppte hon 2016 en uppmärksammad version av sin låt ”Aldrig Igen (må sådär)” med den brittiska rapparen Stormzy, vilket ledde till att hon medverkade på hela hans efterföljande Europaturné. Den 14 juni spelar Cherrie på Lilla Scenen.

Tomas Andersson Wij – 13 juli

I 25 år har Tomas Andersson Wij vunnit hjärtan genom sina många kritikerrosade album och sitt flitiga turnerande. Hans skickliga berättarteknik stärks av både humor och allvar, och låttexterna har till och med getts ut i bokform. Med sin karaktäristiska röst och flerfaldiga grammisnomineringar har Andersson Wij klart visat sig vara en stark kraft på den svenska musikscenen. I januari släppte han sitt 13:e studioalbum, ”Sorgsna sånger gör mig glad”, ett verk som hyllats av både fans och musikkritiker. Tomas Andersson Wij kliver upp på Lilla Scenen den 13 juli.

Måns Zelmerlöw – 19 juli

Den ständigt aktuella Måns Zelmerlöw bevisar sig gång på gång som en av Sveriges mest omtyckta artister, och sedan starten som popsensation i Idol 2005 har han blivit en internationell superstjärna, hyllad för sina många talanger. Succén i Eurovision Song Contest 2015 är en höjdpunkt i karriären, där vinnarlåten ”Heroes” toppade listorna i 21 länder och gav honom en global dragningskraft. Den 19 juli intar Måns Zelmerlöw Lilla Scenen.


Samtliga konserter på Lilla Scenen är gratis och kräver endast entré till parken.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.