Live på Liseberg 2023

Marit Bergman, Jasmine Kara, Fatboy och Per Persson & Nya Packet klara för Lilla Scenen på Liseberg

Marit Bergman, Jasmine Kara, Fatboy och Per Persson & Nya Packet spelar på Lilla Scenen i sommar och kompletterar de 36 artister som tidigare utannonserats på Lisebergs scener i år. Samtliga konserter på Lilla Scenen kommer vara gratis och endast kräva entré till parken.

Publicerad:

Marit Bergman, Jasmine Kara, Fatboy och Per Persson & Nya Packet spelar på Lilla Scenen i sommar och kompletterar de 36 artister som kommer inta Lisebergs scener i år. Samtliga konserter på Lilla Scenen kommer vara gratis och endast kräva entré till parken.

Fatboy, Per Persson & Nya Packet – 9 juni

Rockabillybandet Fatboy debuterade 1996 och de sex bandmedlemmarna förenades i sin fascination för, och kärlek till, det amerikanska rockabillysoundet. Idag, sju album senare, är de en svensk liveinstitution som den 9 juni samlar fansen för en svängig kväll på Lilla Scenen.

Låtskrivaren och artisten Per Persson är sedan länge en given del av den svenska musikhistorien. Bandet han skapade, Perssons Pack, debuterade 1989 med albumet ”Kärlek och dynamit”, men mest kända för den breda allmänheten blev de med 1991 års singel ”Tusen dagar härifrån”, där Jakob Hellman medverkade på sång. När Perssons Pack 2014 tackade för sig fortsatte Persson under eget namn, men det dröjde inte länge innan suget efter ett band smög sig på. Där och då föddes Per Persson & Nya Packet. Nu är de redo att återigen möta publiken på Lilla Scenen på Liseberg.

Jasmine Kara – 17 juni

Jasmine Kara är artisten och låtskrivaren som började som gatumusikant på New Yorks gator och som idag är en av Sveriges främsta artister inom blues och soul. 2010 kom första albumet ”Blues Ain't Nothing But a Good Woman Gone Bad” och därefter har hon medverkat i de flesta stora svenska TV-programmen, uppträtt flertalet gånger på Grammisgalan och blivit P3 Guld-nominerad. Jasmine Kara har dessutom haft internationella framgångar, med exempelvis turnéer i Japan och en förstaplacering på iTunes blueslista i Storbritannien.

Marit Bergman – 14 juli

Marit Bergman slog igenom under tidigt 2000-tal som popprofil med albumet “3.00 A.M. Serenades”. Karriären raketstartade och 2004 släppte hon sitt andra album “Baby, Dry Your Eye”, som gav två Grammisar i kategorierna Årets kompositör och Årets kvinnliga artist. Marit tog sig till New York och fortsatte släppa musik men avstod nästan helt från offentliga spelningar fram till 2013, då hon gjorde comeback. I början av året kom hennes andra svenskspråkiga album ”Här kommer vargen”.

För mer information, kontakta:

Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning på Liseberg på [email protected] eller +46 72-504 43 04

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på Liseberg på [email protected] eller +46 73 578 94 99

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.