Live på Liseberg

Miss Li klar för Live på Liseberg 2023

Årets kvinnliga artist 2022 är nu klar för Live på Liseberg. Miss Li är en av de främsta artisterna på den svenska popscenen och har under de senaste åren kommit att bli en av de mest folkkära. Den 1 juli intar hon Stora Scenen på 100-årsjubilerande Liseberg.

Publicerad:

Årets kvinnliga artist 2022 är nu klar för Live på Liseberg. Miss Li är en av de främsta artisterna på den svenska popscenen och har under de senaste åren kommit att bli en av de mest folkkära. Den 1 juli intar hon Stora Scenen på 100-årsjubilerande Liseberg.

2022 utnämndes Miss Li till Årets kvinnliga artist på Rockbjörnen. 2021 belönades hon med två grammisnomineringar, två P3-guldnomineringar och blev tillskriven titeln Sveriges mest streamade kvinnliga artist. Miss Li fångar publiken med kraft, lekfullhet och en intensiv scennärvaro. Med flertalet låtar på topp- och radiolistorna, hederstiteln Årets hållbara artist och slutsålda turnéer så är Miss Li ständigt aktuell på den svenska popscenen.

– Miss Li släpper hit på hit och är en av de starkast lysande stjärnorna på Sveriges musikhimmel. Det känns fantastiskt att äntligen välkomna henne tillbaka till Liseberg i sommar. En sommar som dessutom blir väldigt speciell, med allt vad 100-årsjubileet kommer bjuda på, säger Johan Gummesson, områdeschef för liveunderhållning på Liseberg.

Senast Miss Li uppträdde på Liseberg var sommaren 2017. Sedan dess har hon släppt två album, senast ”Underbart i all misär” hösten 2021. Våren 2022 följde hon upp med singeln ”X”, som var etta på Svensktoppen hela 23 veckor och så här långt har streamats 30 miljoner gånger bara på Spotify.

Från att i sina senaste låtar ha läst Instruktionsboken, varit Komplicerad och behövt gå i Terapi blev det på nya singeln dags för Miss Li att Hälsa Gud – en låt som redan har föreslagits att ta plats i den nya versionen av psalmboken. Den 1 juli spelar Miss Li på Stora Scenen.

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former!

För mer information uppmanas media kontakta:

Johan Gummesson, områdeschef för liveunderhållning på +46 72-504 43 04 eller [email protected]

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på +46 73-578 94 99 eller [email protected]För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.