Live på Liseberg

Motvind & Nynningen, Sofia Karlsson och Moonica Mac klara för Lilla Scenen på Liseberg

Som en del av Lisebergs 100-årsjubileum blir alla konserter på Lilla Scenen gratis i sommar. Första konsertkvällen den 1 maj bjuder på inte mindre än två olika akter. Rockrävarna Motvind och Nynningen bjuder på varsin konsert. Längre fram i sommar kan vi också se fram emot både Sofia Karlsson som äntrar scenen 3 juli och Moonica Mac några veckor senare, den 26 juli.

Publicerad:

Som en del av Lisebergs 100-årsjubileum blir alla konserter på Lilla Scenen gratis i sommar. Första konsertkvällen den 1 maj bjuder på inte mindre än två olika akter. Rockrävarna Motvind och Nynningen bjuder på varsin konsert. Längre fram i sommar kan vi också se fram emot både Sofia Karlsson som äntrar scenen 3 juni och Moonica Mac några veckor senare, den 26 juli.

Motvind & Nynningen 1 maj

På landets rockscener är de båda banden välkända. Nynningen återförenades 2016 efter att ha legat lågt sedan 80-talet. 2016 tog fyra av originalmedlemmarna initiativet till en återträff som ledde till stordåd. De är ett liveband som överlevt olika eror och trotsat alla trender. Gruppen har under åren gett ut tre skivor, spelat på flera hundra klubbar och turnerat flitigt.

Motvind har sex album i bagaget och mer att komma med. Kvintetten uppträder för fulla hus och benämns inte sällan som rockrävar. Deras första album “Känn dej blåst” släpptes 1976 och därefter har de aldrig slutat skapa. Efter millennieskiftet har Motvind uppträtt på Sweden Rock Festival, spelat på Göteborgskalaset och den 1 maj väntar Liseberg.

Sofia Karlsson 3 juni – sittande konsert

En av Sveriges mest folkkära artister och kompositörer, Sofia Karlsson fick sitt genombrott 2005 med ”Svarta Ballader”, som är en kärleksförklaring till poeten Dan Andersson. Debutalbumet belönades med två Grammisar och sålde platina. Under de 20 år Sofia har varit verksam har hon hunnit släppa tio album, spela i flera olika konstellationer och driver sedan en tid tillbaka sitt eget skivbolag. ”Epistel i väntan” och “Till soldaterna” är några av de känslosamma och akustiska visor som berört många, och båda ingår på det senaste albumet “Sånger från broccolifälten”. Den 3 juni intar hon Lilla Scenen på Liseberg, en konsert som dessutom framförs framför en sittande publik.

Moonica Mac 26 juli

Låtskrivaren och sångaren Moonica Mac har snabbt gjort sig ett namn med sin alldeles egna musik som inte är lik någon annan. Debutalbumet “Stark och sårbar” kom ut 2019, varifrån spåret “Till slutet av augusti” idag har över 13 miljoner lyssningar på Spotify. 2021 blev hon känd för allmänheten då hon deltog i Så mycket bättre och tillsammans med Benjamin Ingrosso skrev “Det stora röda huset”. Moonicas andra album “PART TWO” släpptes förra året och den 26 juli får vi höra henne på Lilla Scenen på Liseberg.

För mer information, kontakta:

Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning på Liseberg på [email protected] eller +46 72-504 43 04

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på Liseberg på [email protected] eller +46 73 578 94 99

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.