Oceana

Nu vrider vi på kranen i Lisebergs vattenvärld Oceana

Under måndagen vred Liseberg tillsammans med NCC på vattenkranen och började fylla poolerna i nya vattenvärlden Oceana, som kommer bli en av Europas mest spektakulära. En viktig milstolpe och ett av det sista stegen på vägen mot öppningen sommaren 2024.

Publicerad:

Under måndagen vred Liseberg tillsammans med NCC på vattenkranen och började fylla poolerna i nya vattenvärlden Oceana, som kommer bli en av Europas mest spektakulära. En viktig milstolpe och ett av det sista stegen på vägen mot öppningen sommaren 2024.

I november 2020 sattes första spadtaget i marken där den nya vattenvärlden skulle stå och bygget påbörjades tillsammans med NCC. Idag, drygt tre år senare har projektet kommit till den punkt där vattnet börjat flöda. Totalt uppskattas det ta cirka fyra dygn innan de 1 200 000 litrarna vatten är på plats.

- Det är ett tekniskt avancerat och unikt projekt som vi arbetat med under lång tid, så det är en fantastisk känsla att äntligen få se vattnet fylla poolerna i Oceana, säger, Marie Löwkrantz. projektledare för Liseberg Oceana Vattenvärld.

Liseberg Oceana vattenvärld bjuder på totalt 14 vattenattraktioner, varav fyra är större så kallade ringslides där du åker i ringar för 1–2 personer eller i en flotte med plats för sex personer. Det kommer även finnas en vågbassäng, en familjeflod, ett äventyrsbad för barn.

- Nu känns det mer verkligt än någonsin att vi inom några månader har gäster som badar, leker och åker i attraktionerna och hela destinationen Liseberg blir komplett, säger Thomas Sjöstrand, vd Jubileumsprojektet Liseberg.

Tillsammans med Liseberg Grand Curiosa Hotel utgör Liseberg Oceana vattenvärld det så kallade Jubileumsprojektet som markerar Lisebergs hundraårsjubileum. Hotellet stod klart våren 2023, och i början av sommaren 2024 är det dags för Oceana vattenvärld att öppna dörrarna och välkomna badsugna gäster för första gången.

  Oceanas fyra stora vattenattraktioner är några av världens mest extrema

  • Rex, vår stora Masterblaster med det högsta masterblaster-droppet i världen, på hela 13 meter. Hela banan är 198 meter lång.
  • Abyss som är 223 meter lång, är den första sexmanna-Abyssen i Europa, med en tratt-diameter på över 22 meter.
  • Serpent. Första double Constrictor/Rattler-attraktionen i Europa. Höjd: 16 m, längd: 177 m.
  • Hydra. Första sexmanna-Constrictor/Boomerango-attraktionen i Europa. Höjd: 28 m. Längd: 230 m

  Kort fakta om Liseberg Oceana Vattenvärld:

  • Ca 13 600 m² total yta, varav utedelen är 4000 m² och bassänghallen inomhus är 6000 m²
  • 1750 gäster kan besöka vattenvärlden samtidigt på sommaren när även utedelen lockar till bad. Övrig tid på året är kapaciteten 1250 gäster
  • 14 vattenattraktioner, varav 4 stora.
  • Familjeflod och vågpool
  • Vattenlek för olika åldrar
  • Restaurang & café

  Oceana öppnar sommaren 2024, exakt datum kommuniceras senare under våren.

  Biljetter till Liseberg Oceana vattenvärld kommer att säljas via Lisebergs hemsida, liseberg.se/oceana.


  För dig som är journalist

  Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.