Nya svenska skräckfilmen KARUSELL spelas in på Liseberg

Produktionsbolaget bakom biosuccén FEED, Scandinavian Content Group, har påbörjat inspelningen av en ny skräckfilm med titeln KARUSELL, som utspelar sig på Liseberg efter stängningsdags. I rollerna ser vi bl a Wilma Lidén, Omar Rudberg (Young Royals), Amanda Lindh, Embla Ingelman-Sundberg, Emil Algpeus och Ludvig Deltin.

Publicerad:


Produktionsbolaget bakom biosuccén FEED, Scandinavian Content Group, har påbörjat inspelningen av en ny skräckfilm med titeln KARUSELL, som utspelar sig på Liseberg efter stängningsdags. I rollerna ser vi bl a Wilma Lidén, Omar Rudberg (Young Royals), Amanda Lindh, Embla Ingelman-Sundberg, Emil Algpeus och Ludvig Deltin.

- Vi vill fortsätta producera kommersiell och kvalitativ genrefilm, säger Hans Engholm, VD på SCG. Med Liseberg som spelplats får vi också ett extra värde i och med att det är en miljö som de allra flesta har en varm relation till. Det är dessutom en miljö som lånar sig alldeles ypperligt till just skräckfilm.

- Detta är ett projekt som passar mycket bra ihop med vad vi önskar att uppnå med vår halloweensäsong, säger Robert Arvidsson, kommersiell chef på Liseberg. Halloween på Liseberg har vuxit i popularitet för varje år och nu utökar vi upplevelsen genom att vår park blir spelplats för en riktigt spännande och läskig film.

- FEED gav oss alla svar vi behövde. Det finns en ung publik som gillar svensk genrefilm, säger Rasmus Krogh, VP Acquisitions på Nordisk Film. Vi ser fram emot att lansera KARUSELL på bio och vågar lova att den kommer att kasta omkull bilden av nöjesparken som bara en härlig plats full av skratt.

  KARUSELL produceras av David Ovsepian och Filip Hammarström på Scandinavian Content Group. För regin står Simon Sandquist, som tidigare gjort Den Osynlige, Possession samt den Oscar-nominerade kortfilmen Victor. I rollerna ser vi Wilma Lidén, Omar Rudberg, Amanda Lindh, Embla Ingelman-Sundberg, Emil Algpeus, Ludvig Deltin, Michael Brolin och Thomas Hedengran. Samproducenter är Nordisk Film, Film i Väst och Liseberg.

  KARUSELL har biopremiär i oktober 2023 och distribueras av Nordisk Film. Detta är den andra filmen i ett nytt samarbete mellan Nordisk Film och Scandinavian Content Group.

  Synopsis: Parkvärden Fiona får i uppdrag att ta hand om några före detta vänner som vunnit en exklusiv privat smygpremiär av halloween på Liseberg – en hel natt, helt ensamma på den tomma parken. Men sockervadd, härliga åk och mängder av skratt övergår snart i något helt annan, då de inser att de inte är ensamma i parken. Och drömnatten förvandlas snabbt till en sann mardröm.

  Pressbesök på inspelningen: Den 5 december finns möjlighet att besöka inspelningen på Liseberg och prata med regissör och skådespelare, intresseanmälan görs till:

  Ulrika Grönérus, [email protected], 070-864 37 36

  Sofia Wikstedt , [email protected], 073-578 94 99


  För mer information, kontakta:

  Martin Wegeland, Nordisk Film, [email protected]

  Pia Norström, Nordisk Film, [email protected]

  Robert Arvidsson, Kommersiell chef, Liseberg, [email protected]


  Pressansvarig för filmen:

  Karin Wahlén, Kult PR, [email protected], 076-896 22 54

  För dig som är journalist

  Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.