Attraktioner och karuseller

Premiär på Liseberg och nya området Luna Park invigdes idag – av sexåriga besökaren Luna Park

Idag, lördag 23 april slog Liseberg upp grindarna för sommarsäsongen och det var premiär för det nya området Luna Park. Området invigdes av ingen mindre än sexåriga besökaren med samma namn, Luna Park, som klippte bandet och tog första åket i de nya attraktionerna. – Att åka Turbo var allra roligast, berättade Luna Park, 6 år från Göteborg.

Publicerad:

Idag, lördag 23 april slog Liseberg upp grindarna för sommarsäsongen och det var premiär för det nya området Luna Park. Området invigdes av ingen mindre än sexåriga besökaren med samma namn, Luna Park, som klippte bandet och tog första åket i de nya attraktionerna. – Att åka Turbo var allra roligast, berättade Luna Park, 6 år från Göteborg.

Under påsklovet efterlyste Liseberg personer vid namn Luna för att hjälpa till att inviga det nya området uppe på berget – Luna Park. Totalt fick nöjesparken in över 1000 ansökningar från Lunor över hela landet. 20 stycken valdes ut för att komma till Liseberg med sina familjer på premiären. Bland dem fanns sexåriga Luna Park som klippte bandet och invigde det nya området med samma namn.

– Det var roligt att inviga och klippa bandet, men att åka Turbo var allra roligast, berättade Luna Park, 6 år från Göteborg.

Luna Park ligger på berget ovanför FlumeRide, vid Aerospin och Blomsterkarusellen med utsikt över hela nöjesparken. Området är dekorerat med mycket belysning, sirlig byggnadskonst och innovationsrikedom och är en hyllning till ett historiskt koncept som funnits på nöjesparker sedan 1860-talet. Det är också första delen av Lisebergs satsning inför 100-årsjubileumet som väntar nästa år. Då kompletteras området med ytterligare en attraktion – berg- och dalbanan Luna. Men redan i år öppnade alltså de två nya attraktionerna Turbo & Tempus.

­– Det är ett fantastiskt vackert område med belysning och dekor och storslagen utsikt från berget. Med Turbo & Tempus får vi två nya spännande attraktioner för hela familjen, lagom kittlande och roliga att åka tillsammans, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Nytt för sommarsäsongen på Liseberg är också AtmosFear VR – en skräddarsydd ”virtual reality”-upplevelse samtidigt som du åker i en hastighet av 110km/h ner för Europas högsta ”fritt fall”. Den nya restaurangen Al Parco slår upp dörrarna med rykande färska napolitanska pizzor, pasta och antipasti på menyn. Och i den nya godisbutiken Curiosa Nebulosa bjuds gästerna på en magisk godisupplevelse som är lika läcker för gom som för öga.

Liseberg har sommaröppet 23 april – 25 september och biljetter förbokas på liseberg.se.

För mer information ombeds media kontakta:
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072-522 27 30 eller [email protected]

Fakta om sommarsäsongen:
Öppetdagar: 23 april – 25 september. För exakta dagar och öppettider se kalender
Begränsat antal biljetter per dag, gäster med årspass är alltid garanterade entré.
Entré: 95–175 kr beroende på dag (barn under 110 cm går in gratis)
Allt-i-Ett (entré + Stora Åkpasset): från 395 kr
Allt-i-Ett Kväll (entré + Stora Åkpasset kväll): från 295 kr
Lisebergspasset: 345 kr
Lilla Guldpasset: 1195 kr
Stora Guldpasset: 2195 kr
Antal öppna attraktioner: 38
Antal livekonserter: 40+

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.