Dans på Polketten
Live på Liseberg
Mat & dryck på Liseberg

Så vill Liseberg fira 100-årsjubileet med göteborgarna

När Liseberg nu öppnar jubileumsportarna den 22e april kan göteborgarna, se fram emot en säsong fylld av aktiviteter som tagits fram specifikt med dem i åtanke. Den stora satsningen blir de fyra jubileumshelger, som kommer genomföras under sommarsäsongen. Det blir klassiskt göteborgsinnehåll med humor, skaldjur och hårdrock men också nostalgi och ett kärt återseende.

Publicerad:

2022 blev ett rekordår ur nästan alla perspektiv och kurvorna pekar fortsatt försiktigt uppåt när Liseberg öppnar portarna om bara 11 dagar. Men trots ökad omsättning, gästnöjdhet och fler och fler upplevelser, finns det statistik efter pandemin som inte är lika tillfredställande. Antalet gäster som kommer från göteborgsregionen har blivit färre.

I 100 år har Liseberg varit göteborgarnas park men efter pandemin har besökarna från göteborgsregionen blivit färre. Med bland annat kapacitetsbegränsningar och rekommendationer om förbokning har Liseberg fått kritik från olika håll om att man tappat vissa delar av erbjudandet och enkelheten. Som ett direkt svar på det lanseras nu en lång rad evenemang och erbjudanden för att göteborgarna ska återupptäcka parken och känna att den verkligen är deras igen.

- Liseberg växer och blir en allt större destination, men vi får inte glömma våra trognaste supportrar och ägare – göteborgarna. Det är med dem Liseberg börjar och slutar, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

  När Liseberg nu öppnar jubileumsportarna den 22e april kan göteborgarna, se fram emot en säsong fylld av aktiviteter som tagits fram specifikt med dem i åtanke. Den stora satsningen blir de fyra jubileumshelger, med olika inriktning men med en göteborgsk målgrupp, som kommer genomföras under sommarsäsongen. Det blir klassiskt göteborgsinnehåll med humor, skaldjur och hårdrock men också nostalgi och det helt nya klubbkoncptet Klubb Karusell.

  Under jubileumshelgen i början av juni kommer också en av de mest efterlängtade akterna genom tiderna återuppstå när Carl-Einar Häckners Varieté återigen äntrar scenen. Varietén som får namnet ”Tidsmaskinen” bjuder publiken på en resa genom 100 år av varieté på Liseberg.

  - Med 20 sommarvarietéer i en följd och mer än 1000 föreställningar på Stora Scenen på Liseberg finns det en finfin anledning att reflektera över livet kärleken, numren och tiden, säger Carl-Einar Häckner.

  Utöver temahelgerna kommer ett trettiotal konserter att kunna avnjutas på stora och lilla scenen, därtill 20-talet danskvällar till några av Sveriges mest namnkunniga dans- och salsaband. Varje onsdagsförmiddag med start 7 juni besöks också Lilla Scenen (Polketten) av stadens pensionärer för lite stillsammare dans tillsammans, den så kallade Elvadansen som har fri entré. Nytt för i år är Lisebergspasset Senior som kostar 100 kronor, där alla som är 65 år eller äldre har fri entré till parken alla öppna dagar, hela 2023. Detta och mycket mer hoppas Liseberg ska få Göteborgarna att ta vägen om parken igen.

  Detaljerad info om jubileumshelgerna

  Fyra festliga jubileumsevenemang!

  Visst ska man fira riktigt ordentligt när man fyller 100 år. Därför ställer vi till med några extra kalasevenemang. Som presenter från oss till göteborgarna och alla andra som vill fira med oss. De flesta av programpunkterna ingår i entrébiljetten till parken, men några måste bokas till en liten kostnad.


  MetAle 26 - 27 maj

  En helg med hantverksöl och hårdrock

  Under MetAle 26 och 27 maj kommer hela Hamnområdet att bubbla och pysa av evenemang som har med hantverksöl och lokala mikrobryggerier att göra. Man kan gå på ölsafari, köpa provsmakningsbiljetter, äta gott, lyssna på föredrag och panelsamtal. På kvällarna blir det musik med göteborgsbanden Bombus på fredagen och Hardcore Superstar på lördagen.

  https://www.liseberg.se/metale


  Jubileumshelgen 1-4 juni

  Följ med på en resa i vår 100-åriga historia

  Under några dagar i början av juni lyfter vi fram Lisebergs rika 100-åriga historia genom ett antal spännande arrangemang. Det blir bland annat föreläsningar av nobelpristagare på Lisebergsteatern, föreställningar med Carl-Einar Häckner på Stora Scenen, föreläsningar om Lisebergs historia, guidade turer i Lustgården. Tar man plats vid Lilla Scenen kan man sittande njuta av en konsert med Sofia Karlsson.

  https://www.liseberg.se/jubileumshelgen

  Carl-Einar Häckners Varieté - Tidsmaskinen (En del av jubileumshelgen)

  Ett nostalgidopp över 100 års varieté på Liseberg. 58 min top class-underhållning i en jubileumsvarieté. Med den otroligt dynamiska Varietéorkestern, enhjulings-fantomcyklisten Malte Knapp, den gracila lindansösen Silea och vansinneshumortrollkarlen Carl-Einar Häckner. Varietén spelas, 2 gånger per dag, alla dagar under jubileumshelgen.


  Humor i hamnen 18 – 19 augusti

  Stå upp, skaldjur och SM i champagnesabrering

  Den här helgen händer det mycket kul i Hamnområdet. Skratt och skaldjur står i centrum. Men lite allvar blir det också. Det ska nämligen avgöras vilka som blir svenska mästare i champagnesabrering och ostronöppning. Konferencier på fredagen är Niklas Andersson och på lördagen Ina Lundström. Mat och dryck finns att köpa på plats. Hamnkrogen erbjuder till exempel goda fisk- och skaldjursmenyer och vinprovningar. Och den som vill kan självklart passa på att provsmaka ett ostron. Framåt kvällen intar några av landets roligaste ståuppkomiker Lilla Scenen.

  https://www.liseberg.se/humor-i-hamnen


  Klubb Karusell 8 - 9 och 15 - 16 september

  Årets häftigaste klubbupplevelse!

  Efter stängningsdags förvandlas en del av parken till en vibrerande open air-nattklubb med pop up-barer, DJ:s, dansgolv, livemusik, street food, spel och inte minst – nattåkning i några av våra bästa attraktioner.

  Klubb Karusell håller öppet från kl. 22 till 03. Attraktionerna har öppet till kl. 00. För att komma in behöver du en särskild entrébiljett till klubbområdet och man måste vara minst 21 år.

  https://www.liseberg.se/klubb-karusell

  För dig som är journalist

  Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.