Live på Liseberg

Sarah Klang intar Stora Scenen på Liseberg 9 juni

Sarah Klang har hyllats såväl i Sverige som internationellt för sin mäktiga röst och sina hjärtkramande kärlekslåtar. Den 9 juni är det dags för henne att inta Stora Scenen på Liseberg för en spelning i hemstaden. – Sarah har rönt stora framgångar de senaste åren och är numera en av Göteborgs stora stoltheter, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Publicerad:

Sarah Klang har hyllats såväl i Sverige som internationellt för sin mäktiga röst och sina hjärtkramande kärlekslåtar. Den 9 juni är det dags för henne att inta Stora Scenen på Liseberg för en spelning i hemstaden. – Sarah har rönt stora framgångar de senaste åren och är numera en av Göteborgs stora stoltheter, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Den Grammis-belönade debuten Love In The Milky Way (2018) och uppföljaren Creamy Blue (2019) etablerade Sarah Klang bland våra allra största artister – älskad av landets mest svårflörtade musikkritiker, såväl som fans över hela världen. Framburen på en av landets mäktigaste röster ger hon oss sin alldeles egna sammanflätning av pop och americana – med obotlig hjärtesorg och klassiska kärlekslåtar som utgångspunkt. 2021 släpptes hennes tredje album VIRGOsom hyllades stort av internationell press som Rolling Stone Magazine, I-D, Line of Best Fit och Die Welt.

2022 följer en längre turné i Sverige och övriga Europa och den 9 juni kommer Sarah Klang för första gången till Stora Scenen på Liseberg.

– Sarah har rönt stora framgångar de senaste åren och är numera en av Göteborgs stora stoltheter. Det ska bli väldigt roligt att se henne på Liseberg och Stora Scenen, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Liseberg är sedan 2021 certifierade enligt standarden ISO 20121 för hållbara event samt medlemmar i initiativet Greentopia för att aktivt arbeta för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig.

Information om biljetter till Lisebergs konserter 2022 kommer presenteras senare i vår.

För mer information ombeds media kontakta:
Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, på 070–2995373 eller [email protected].
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072–5222730 eller [email protected].


Sarah Klang – 9 juni
Zara Larsson – 29 juni
Brad Paisley – 27 juli
Tom Jones – 4 augusti

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.