Live på Liseberg

The Offspring klara för Live på Liseberg

The Offspring är den amerikanska punkrockinstitutionen som i snart fyra decennier radat upp hits och platinaskivor. I sommar reser de äntligen över Atlanten igen för nya konserter och den 6 juni intar de Stora Scenen på Liseberg.

Publicerad:


The Offspring är den amerikanska punkrockinstitutionen som i snart fyra decennier radat upp hits och platinaskivor. I sommar reser de äntligen över Atlanten igen för nya konserter och den 6 juni intar de Stora Scenen på Liseberg.

Med fyrtio miljoner sålda album och flertalet stora turnéer genom åren har The Offspring aldrig slutat vara relevanta. Detta trots att det gått snart fyrtio år sedan bandet bildades i ett garage i Kalifornien.

– The Offspring har verkligen satt sin prägel inom punkgenren och lyckas alltid träffa helt rätt, säger Johan Gummesson, områdeschef för liveunderhållning på Liseberg.

Efter att de första tio åren ha kämpat sig fram inom punkrockscenen fick The Offspring 1994 ett stort kommersiellt genombrott med sitt tredje album ”Smash”, som med elva miljoner sålda exemplar är den bäst säljande skivan utgiven av ett independentbolag någonsin. Åtskilliga efterföljande album har uppnått guld- och platinastatus. Till Europa kommer de med moderna klassiker som ”The Kids Aren’t Alright”, ”Pretty Fly (For A White Guy)”, ”You’re Gonna Go Far, Kid”, ”Self Esteem” och ”Way Don’t You Get A Job”, och den 6 juni spelar bandet på Stora Scenen på Liseberg.

För mer information, kontakta:

Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning på Liseberg på [email protected] eller +46 72-504 43 04

Sofia Wikstedt, PR-koordinator på Liseberg på [email protected] eller +46 73 578 94 99

Liseberg firar 100-årsjubileum

2023 firar Liseberg 100 år som nöjespark. I ett sekel har Liseberg varit Göteborgs hjärta och stolthet och göteborgarnas mest älskade mötesplats. En magisk plats där människor upplever glädje tillsammans, i ständigt nya generationer. Jubileumsfirandet inleds med en grandios premiär i april med nya attraktionen Luna och inte minst det nya hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det blir ett år kantat av glädje, värme och massor av firande i alla dess former!

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.