Live på Liseberg

Två nya sommarspelningar klara för Liseberg – Brad Paisley 27 juli & Tom Jones 4 augusti

Ytterligare två akter är nu klara för Lisebergs livesatsning: countrystjärnan Brad Paisley 27 juli och den legendariske ikonen Sir Tom Jones 4 augusti. – Både Brad Paisley och Tom Jones skulle ha spelat på Liseberg 2020 och vi är väldigt glada att nu kunna presentera dessa två legendariska underhållare för 2022 i stället, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Publicerad:

Ytterligare två akter är nu klara för Lisebergs livesatsning i sommar: countrystjärnan Brad Paisley och den legendariske ikonen Sir Tom Jones spelar på Stora Scenen 27 juli respektive 4 augusti. Både Brad Paisley och Tom Jones skulle ha spelat på Liseberg 2020 och vi är väldigt glada att nu kunna presentera dessa två legendariska underhållare för 2022 i stället, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Brad Paisley har förtjänat sin plats i countrymusikens historia som en av genrens mest talangfulla och prisade manliga soloartister genom tiderna. Under de senaste 22 åren har hans låtskriveri och underhållningstalang förärat honom flertalet priser, bland annat tre Grammy Awards, två American Music Awards, 14 Academy of Country Music Awards och 15 Country Music Association Awards, inklusive pris i kategorin Entertainer of the Year2010 och erkännande som den mest framgångsrika programvärden av CMA Awards-galan genom historien, tillsammans med Carrie Underwood under 11 år i rad.

Han har varit medlem i the Grand Ole Opry sedan 2001, ett medlemskap som är bland det mest ärofyllda man kan få som countryartist. Paisley har själv skrivit 21 av sina 24 listtoppande hitsinglar och 2008 blev han den första artisten att uppnå 10 #1-singlar efter varandra på amerikanska airplay Billboardlistan. Till sommaren ger sig den hyllade världsstjärnan ut på europaturné och 27 juli besöker han Liseberg och Stora Scenen.

Sir Tom Jones, som blev adlad av drottning Elisabeth II år 2006, är en av få artister vars karriär tog fart i början av popmusikens framfart och som fortsätter leverera relevanta album och liveframträdanden än i dag. Jones har under sin karriär överskridit genrer och musikaliska eror. Hitlåtar som ”It's Not Unusual”, ”What's New Pussycat”, ”Delilah”, ”If I Only Knew” och ”Sex Bomb” skrapar knappt på ytan av en fem decennier lång karriär som också innehåller framträdanden i tv på bästa sändningstid både i Amerika och Storbritannien, otaliga Las Vegas-shower och en rad Grammy-, Ivor Novello- och Brit Awards.

Vid tiden för sin 80-årsdag i augusti 2020 var Toms instinkt inte bara att reflektera över sitt musikaliska arv utan att förlänga det ytterligare, vilket resulterade i ett nytt album – ”Surrounded by Time”. Samproducerat med Ethan Johns och släppt i april 2021 är det Jones fyrtioförsta studioalbum och hans mest personliga samling hittills. Albumet är, för första gången någonsin, inspelat i hans hemland Wales och inkluderar låtar som Tom har lagt åt sidan under en lång tid, i väntan på att nå en ålder då han verkligen kunde göra dem rättvisa. Tolkningar av bland annat Cat Stevens, Bob Dylan och Malvina Reynolds. Albumet har fått fina recensioner och är ett bevis på att Jones fortsätter vara en kraft värd att räkna med.

Tom Jones gjorde för mer än 30 år sedan en spelning i Lisebergshallen (1990) och i sommar är han äntligen tillbaka när han intar Stora Scenen på Liseberg den 4 augusti.

– Både Brad Paisley och Tom Jones skulle ha spelat på Liseberg 2020 och vi är väldigt glada att nu kunna presentera dessa två legendariska underhållare för 2022 i stället, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Liseberg är sedan 2021 certifierade enligt standarden ISO 20121 för hållbara event och medlemmar i Greentopia för att aktivt arbeta för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig.

Information om biljetter till Lisebergs konserter 2022 kommer presenteras senare i vår.

För mer information ombeds media kontakta:
Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, på 070–2995373 eller [email protected].
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072–5222730 eller [email protected].


Zara Larsson – 29 juni
Brad Paisley (US) – 27 juli
Tom Jones (UK) – 4 augusti

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.