Live på Liseberg

Två rockakter klara för Liseberg – The Hellacopters 28 maj och Clutch 25 augusti

Svenska rocklegendarerna The Hellacopters, snart aktuella med nytt album som släpps 1 april, gör en spelning på Liseberg den 28 maj. Spelar på Liseberg gör också det amerikanska bandet Clutch, som även de väntas släppa nytt album i år. De kliver upp på Stora Scenen den 25 augusti. – Två fantastiska liveband, drag utlovas, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Publicerad:

Svenska rocklegendarerna The Hellacopters, snart aktuella med nytt album som släpps 1 april, gör en spelning på Liseberg den 28 maj. Spelar på Liseberg gör också det amerikanska bandet Clutch, som även de väntas släppa nytt album i år. De kliver upp på Stora Scenen den 25 augusti. – Två fantastiska liveband, drag utlovas, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

The Hellacopters bildades 1994 och bestod då av Nicke Andersson, Andreas Tyrone "Dregen" Svensson, Kenny Håkansson och Robert Eriksson. Debutalbumet ”Supershitty to the Max!” kom 1996 för vilken de fick en Grammy för Bästa Hårdrock. De har turnerat tillsammans med band som Kiss, Rolling Stones och Foo Fighters, de har släppt en rad album och mottagit ett flertal svenska och internationella utmärkelser. De ses idag som ett av de absolut mest viktiga och inflytelserika svenska rockbanden från 1990-talet och 2000-talet.

The Hellacopters återförenades 2016 för att göra några framträdanden i anslutning till firandet av 20-årsjubileumet av deras debutalbum. Och de visade sig sen vara uppenbart omöjliga att stoppa efter det. Den 1 april väntas bandets nya studioalbum, som blir det första sedan 2008. Två singlar är redan släppta, "Reap A Hurricane" och ”Eyes of Oblivion”. 2017 gjorde de en oförglömlig spelning på Stora Scenen och den 28 maj är det återigen dags för en spelning på Liseberg.

Clutch, från Maryland USA, har sedan starten i början av 1990-talet levererat moderna rockklassiker som ”The Regulator” och ”Electric Worry ”och ses idag som ett av de bästa rockbanden i modern tid. Senaste albumet, ”Book of Bad Decisions”, som är det tolfte i ordningen, släpptes 2018 och producerades av Grammybelönade Vance Powell. Därefter har Clutch i serien ”Weathermaker Vault Series släppt ett antal nya singlar och ett nytt album väntas under 2022.

Bandet blev tidigt kända för sitt intensiva turnerande och sina liveshower med frontmannen Neil Fallon i spetsen. Pandemin satte stopp för en Lisebergspelning planerad till 2020, men nu är bandet återigen ute på turné och äntrar Stora Scenen i sommar den 25 augusti.

– Clutch och The Hellacopters, två band som startade i början av 90-talet och som idag fortsätter vara ständigt aktuella. Båda är också fantastiska liveband. Drag utlovas framför Stora Scenen, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg.

Liseberg är sedan 2021 certifierade enligt standarden ISO 20121 för hållbara event samt medlemmar i initiativet Greentopia för att aktivt arbeta för att minska de klimatavtryck som evenemang för med sig.

Information om biljetter till Lisebergs konserter 2022 kommer presenteras senare i vår.

För mer information ombeds media kontakta:
Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, på 070–2995373 eller [email protected].
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072–5222730 eller [email protected].


The Hellacopters – 28 maj
Sarah Klang – 9 juni
Zara Larsson – 29 juni
Brad Paisley – 27 juli
Tom Jones – 4 augusti
Victor Leksell – 18 augusti
Clutch (US) – 25 augusti
Einstürzende Neubauten ­– 17 september

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.