Halloween på Liseberg

Vicki från Gamleby och Helge från Hamburg utvalda till Lisebergs skräckexperiment ”The Peak Fear Experiment”

Efter en omfattande urvalsprocess har två personer valts ut för att delta i Lisebergs skräckexperiment "The Peak Fear Experiment". Fler än 1640 ansökningar kom in från 22 länder och till sist valde juryn ut två deltagare i ”The Peak Fear Experiment” – Vicki Bååth, lärare från Gamleby, Sverige, och Helge Branscheidt, hår- och makeupartist från Hamburg, Tyskland.

Publicerad:

Efter en omfattande urvalsprocess har två personer valts ut för att delta i Lisebergs skräckexperiment "The Peak Fear Experiment". Fler än 1640 ansökningar kom in från 22 länder och till sist valde juryn ut två deltagare i ”The Peak Fear Experiment” – Vicki Bååth, lärare från Gamleby, Sverige, och Helge Branscheidt, hår- och makeupartist från Hamburg, Tyskland. Experimentet sker på onsdag den 11 oktober.

För 3 veckor sedan gick den svenska nöjesparken Liseberg ut med efterlysning av frivilliga deltagare till ”The Peak Fear Experiment” i samarbete med forskare från Recreational Fear Lab vid Aarhus universitet. Ansökande till experimentet ombads vara beredda på att utmana sina rädslor och utforska gränsen för underhållningsskräck. Tusentals ansökningar strömmade in från hela världen. När ansökningstiden stängde hade totalt 1640 ansökningar från 22 länder kommit in. Nu är deltagarna utvalda:

Vicki Bååth, 45-årig lärare från Gamleby, Sverige:
"Jag är väldigt mörkrädd, men dras ändå till utmaningen att bli skrämd. Älskar att uppleva rädsla, det ger mig möjlighet att uttrycka många känslor. Jag har på något sätt förstått att det kan ge något positivt att bli rädd, och nu när jag läser om forskningen har jag faktiskt en förklaring till varför jag älskar att bli skrämd. Det här är den ultimata utmaningen för mig - att se vilken gräns jag kan pusha mig själv till.”

Helge Branscheidt, 38-årig hår- och makeupartist från Hamburg, Tyskland:
”Jag vill uppleva nya saker som jag inte har upplevt tidigare. Sedan min barndom är jag ett stort fan av skräckfilmer även om jag är lättskrämd för så många saker. Mina vänner skulle beskriva mig som en känslig person som ändå älskar att bli riktigt skrämd. Jag är nyfiken på om jag klarar av det här projektet eller om jag är för svag för det.”

Nästa steg i processen för deltagarna i ”The Peak Fear Experiment” är resan till den hemliga platsen där experimentet kommer att äga rum. Resorna för deltagarna är bokade och deltagarna kommer hämtas på tågstationen i Göteborg på onsdag den 11 oktober. Före skräckexperimentet kommer deltagarna att genomgå en hälsoundersökning.

Vid experimentets början kommer forskare vid Recreational Fear Lab att vara på plats och montera utrustning för att mäta deltagarnas reaktioner under "The Peak Fear Experiment” men platsen och detaljerna om vad som kommer att hända under experimentet hålls fortfarande hemligt.

”Det okända är en viktig del av experimentet, och det är just i detta okända som gränserna för underhållningsrädsla ska utforskas. På Liseberg är vi väldigt spända på vad ”The Peak Fear Experiment” kommer att ge i form av kunskap och insikter som vi sedan kan använda till att optimera framtida skräckupplevelser i nöjesparken.”, säger Karl Svedung, marknadschef på Liseberg.

Sedan starten för Halloween på Liseberg 2015 har nära 2 miljoner besökare kommit till nöjesparken för att bli skrämda och roade av någon av Halloween-attraktionerna. Liseberg utsågs nyligen till Europas bästa nöjespark av Park World Excellence Awards i Wien.

Deltagare
Namn: Vicki Bååth
Ålder: 45 år
Bor: Gamleby
Yrke: Lärare
Värsta rädsla: Mörker

Namn: Helge Branscheidt
Ålder: 38 år
Bor: Hamburg
Yrke: Hår- och makeupartist
Värsta rädsla: Spindlar

Vid pressförfrågningar kontakta:
Robert Johnsson, Liseberg.
E-post: [email protected]
Mobil: +46 702-784313

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.