Service i parken

Vi på Liseberg vill alltid göra ditt besök så lyckat som möjligt, oavsett vad det gäller. Här hittar du samlad praktisk information om var du kan hitta till exempel toaletter, amningsrum eller dina borttappade föremål.

Bra att veta

Lisebergsappen

Det finns flera sätt att upptäcka Liseberg på. I Lisebergs app hittar du praktisk information både inför och under ett besök i parken. Här hittar du bland annat aktuella kötider till attraktionerna, parkkarta och dagens program. Mer om appen.

Gästservice

Om du har frågor, synpunkter eller behöver information, är du alltid välkommen till Gästservice. Vi finns vid Norra entrén och Södra entrén. Här kan du även hämta ut åkpass till ledsagare. Hitta till Gästservice.

Borttappade föremål

Om du har tappat något under ditt Lisebergsbesök och kommer på det medan du är kvar i parken, vänd dig till Gästservice i Norra entrén. Dit kommer allt som är upphittat under dagen. Om du själv hittar något som någon annan har tappat är det mycket uppskattat om du lämnar in dessa föremål till Gästservice eller närmaste Lisebergare.
 
Upptäcker du att du har tappat något först efter ditt besök är du välkommen att kontakta oss via mejl. Såväl kärleksfulla som värdefulla föremål hamnar på vår hittegodscentral. Vad det än gäller kontaktar du Gästservice Hittegodscentral på adressen [email protected]. Tyvärr har vi ingen möjlighet att ringa upp eller ta emot samtal om förlorade persedlar.

Alla föremål av värde överlämnas regelbundet, normalt tre gånger i veckan, till Polisen Göteborg Hittegodscentralen. Tappade du ditt föremål hos oss för mer än tre dagar sedan hänvisar vi dig att kontakta dem på telefon 010-565 02 22.

Betalning i parken

Parken är kontantfri med undantag för våra 5-kampsspel och Lyckohjul. Behöver du ta ut pengar finns det bankomater/uttagsautomater runt om i parken:

 • Vid Tyrolen
 • Inne i Spelhuset
 • Mittemot Järnvägsrestaurangen
 • Vid Loke

Förvaring

Vid Norra entrén finns bemannad förvaring (30 kr/kolli).
Vid Södra entrén och Kristallsalongen finns förvaringsboxar.

Hjärtstartare

Runt om i parken finns hjärtstartare (defibrillatorer).

Här hittar du hjärtstartarna i parken:

 • Rosa villan i Norra entrén
 • Gästservice i Södra entrén
 • Glass och spunnet socker vid Valkyria
 • Mitt i parken, mitt emot Farfars bil
 • I Tornet, vid Chill Factory
 • Rondo

Här hittar du hjärtstartarna på våra boendeanläggningar:

 • Receptionen Lisebergsbyn
 • Receptionen Askims strand
 • Receptionen Liseberg Grand Curiosa Hotel

Hundar och husdjur

Hundar och husdjur är inte tillåtna i parken. Servicehundar i arbete är undantagna förbudet och är välkomna.

Det finns ett flertal hunddagis i göteborgsregionen. Här är några förslag som våra gäster anlitat tidigare.

Hunddagis i Göteborg:

Lisebergsbyn och på Lisebergs camping Askim Strands campingplatser får husdjur tas med utan extra kostnad. I Lisebergsbyns stugor Bohusbyn och Timmerbyn tillkommer en kostnad på 300 kr.

Liseberg Grand Curiosa Hotel finns det ett antal hundrum mot en extra kostnad på 300 kr per hund (max 2 hundar). Kontakta bokningen direkt efter din genomförda bokning för att säkerställa att det finns lediga hundrum. Övriga husdjur är inte tillåtna.

För att hitta andra husdjursvänliga boenden och hundhotell hänvisar vi till Västsvenska Turistrådets sida för resande med hund Semester med hund - Resa med hund i Västsverige.

Ladda mobilen

Vi erbjuder laddningsstationer för din mobil. Du hittar dem vid Loke, Helix och i Spelhuset. Nakis laddare kostar 30 kr per 30 minuter och maximalt 90 kr per dygn. Vid påbörjad laddning görs alltid en reservation på 90 kr.

Återlämnas inte powerbanken till en valfri Naki-station inom 48 timmar debiteras totalt 500 kr. 

Om du glömmer att lämna tillbaka powerbanken inom 48 timmar kan du alltid kontakta Nakis support via appen eller hemsidan och fråga om en återbetalning. För mer info: www.naki.app/pricing.

Parkering

Om du tar bilen till Liseberg finns det flera parkeringar i närheten.

Parkkarta

Hitta allt i nöjesparken med vår parkkarta. Parkkartan finns i vår app eller i tryckt form i parken.

Rökning

Liseberg är en rökfri park (gäller även e-cigaretter), men på vissa platser (markerade med cigarettsymbol) är det tillåtet att röka.

Stilla rum

Vid Bilhjulet, mitt i parken, finns ett stilla rum där möjlighet till stillhet, tystnad och bön erbjuds.

Toaletter

På samtliga toaletter i parken finns skötbord och tillgängliga toaletter. På Gästservice Södra finns en större tillgänglig toalett med lift (sele tillhandahålls ej). Nedan är en lista över parkens alla toaletter.

Var i parken Typ av toalett
Innanför Norra entrén Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord. 
I Kaninlandet Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Vid Hamnkrogen Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Vid Kristallsalongen Dam och herr. Damtoaletten är utrustad med skötbord.
Vid Spelhuset Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Under Turbo Dam och herr. Damtoaletten är utrustad med skötbord.
Vid AtmosFear Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Vid Bergs Bistro Könsneutral och utrustad med skötbord.
Vid Gästservice Södra entrén Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord, lift och dusch (sele tillhandahålls ej)

Väskförbud Stora Scenen

Alla konserter på Stora Scenen under sommaren kommer att omfattas av väskförbud. Det innebär att du som konsertbesökare inte får ha med dig någon form av väska in till konsertområdet.

Läs mer här

Wi-Fi

Vi erbjuder fritt Wi-Fi i den övre delen av parken. 

Återvinning

På flera platser i nöjesparken finns det möjlighet att sortera avfall – matrester för sig, papper för sig och plast för sig. Om du hjälper oss att sortera ser vi till att matavfallet blir till biogas och att papper och plast återvinns.