Service i parken

Vi på Liseberg vill alltid göra ditt besök så lyckat som möjligt, oavsett vad det gäller. Här hittar du samlad praktisk information om var du kan hitta till exempel toaletter, amningsrum eller dina borttappade föremål.

Bra att veta

Lisebergsappen

Det finns flera sätt att upptäcka Liseberg på. I Lisebergs app hittar du praktisk information både inför och under ett besök i parken. Här hittar du bland annat aktuella kötider till attraktionerna, parkkarta och dagens program. Mer om appen.

Gästservice

Om du har frågor, synpunkter eller behöver information, är du alltid välkommen till Gästservice. Vi finns vid Huvudentrén, mitt i parken och Södra entrén. Här kan du bland annat växla norska, danska och eurosedlar och hämta ut åkpass till ledsagare. Hitta till Gästservice.

Borttappade föremål

Om du har tappat något under ditt Lisebergsbesök och kommer på det medan du är kvar i parken, vänd dig till Gästservice mitt i parken, alldeles intill Farfars Bil. Dit kommer allt som är upphittat under dagen. Om du själv hittar något som någon annan har tappat är det mycket uppskattat om du lämnar in dessa föremål till Gästservice eller närmsta Lisebergspersonal.

Upptäcker du att du har tappat något dagen efter ditt besök är du välkommen att kontakta oss via mail. Gäller det borttappade föremål av värde (id-handlingar, mobiltelefoner, betal/kontokort, nycklar, plånböcker eller smycken) kontaktar du oss på [email protected]. Har du tappat eller glömt ett klädesplagg, ett gosedjur, eller något annat som inte är en värdehandling så mailar du till [email protected].

Alla föremål av värde överlämnas regelbundet, normalt tre gånger i veckan, till Polisen Göteborg Hittegodscentralen. Tappade du ditt föremål hos oss för mer än tre dagar sedan hänvisar vi dig att kontakta Polisens Hittegods på telefon 010-5650222.

Betalning i parken

Så gott som överallt i nöjesparken kan du betala med konto-, kredit- och betalkort. Behöver du ta ut pengar finns det bankomater/uttagsautomater runt om i parken:

  • Innanför entréerna
  • Vid Tyrolen
  • Inne i Spelhuset
  • Ingången till Lisebergbanan
  • Mittemot Järnvägsrestaurangen
  • Vid Loke

Vi tar emot norska, danska och eurosedlar som betalning i entré- och biljettkassor, på Gästservice, i butiker och på våra serveringar.

Förvaring

Vid Huvudentrén finns bemannad förvaring (30 kr/kolli).
Vid Södra entrén och Kristallsalongen finns förvaringsboxar.

Parkering

Om du tar bilen till Liseberg finns det flera parkeringar i närheten.

Parkkarta

Hitta allt i nöjesparken med vår parkkarta. Parkkartan finns i vår app eller i tryckt form i parken.

Rökning

Liseberg är en rökfri park (gäller även e-cigaretter), men på vissa platser (markerade med cigarettsymbol) är det tillåtet att röka.

Sjukrum

Sjukrum finns på Gästservice mitt i parken. Här finns första hjälpen och möjlighet till vila.

Toaletter

På samtliga toaletter i parken finns skötbord och tillgängliga toaletter. På Gästservice mitt i parken finns en större tillgänglig toalett med lift (sele tillhandahålls ej). Nedan är en lista över parkens alla toaletter.

Var i parken Typ av toalett
Innanför Huvudentrén Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord. 
I Kaninlandet Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Vid Hamnkrogen Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Vid Kristallsalongen Dam och herr. Damtoaletten är utrustad med skötbord.
Vid Spelhuset Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Under Virvelvinden Dam och herr. Damtoaletten är utrustad med skötbord.
Vid AtmosFear Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord.
Vid Café Taube Könsneutral och utrustad med skötbord.
Vid Gästservice i mitten av parken Dam, herr & könsneutral samt tillgänglighetsanpassad. Dam- och könsneutral är utrustade med skötbord, lift och dusch (sele tillhandahålls ej)

Wifi

I hela parken erbjuder Liseberg fri tillgång till wifi. 

Ladda mobilen

Tillsammans med Göteborg Energi erbjuder vi kostnadsfria laddningsstationer för din mobil. Du hittar dom i Spelhuset, i Lisebergstornet (ej under Jul på Liseberg) och Mattorget. 

Återvinning

På flera platser i nöjesparken finns det möjlighet att sortera avfall – matrester för sig, papper för sig och plast för sig. Om du hjälper oss att sortera ser vi till att matavfallet blir till biogas och att papper och plast återvinns.