Camping

Mitt i naturen - mitt i centrala Göteborg

Bra att veta

Lisebergsbyns camping

I Lisebergsbyn finns ca 200 tomter för husvagnar, husbilar och tält i en mycket vacker miljö bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Mitt i Lisebergsbyn ligger en barnsligt rolig kaninlekplats. Kaninerna har döpt den till Lisebusbyn! Endast fantasin sätter gränserna för vad barnen kan uppleva här. 

Allt för att du ska trivas

På Lisebergsbyn finns det allt du behöver för att du ska kunna njuta av din vistelse. Tveka inte att fråga oss i receptionen om du har några funderingar.

Nära till natur och bad

Ca. 300 meter från Lisebergsbyn ligger Skatås och Delsjöns Naturreservat. Här finns ett modernt gym och underbara motions- och vandringsleder. 1,5 km från campingen ligger Delsjön med en vacker barnvänlig strand. Här finns brygga, lekplats och glassförsäljning. Härlanda tjärn är en lite mindre sjö med strand och bryggor. Karta och vägbeskrivning fås i receptionen.

Vi värnar om miljön

Lisebergsbyn är miljödiplomerat sedan flera år och arbetar löpande med miljöförbättringar. Läs mer om vårt miljöarbete under Vårt ansvar.

Ytterligare ett bevis för Lisebergsbyns goda miljöarbete är att anläggningen uppnått den högsta nivån i Tripadvisors miljöledarprogram som är en slags certifiering där det egna miljöarbetet bedöms. Flera olika kravområden omfattas såsom energi, vatten och avfall.

Hitta hit

 

Med bil

Olbersgatan 9, 416 55 Göteborg
Visa på Google Maps

- Från E20, E6, väg 40 eller 45 följ skyltar mot centrum/E6.
Trafiken från E6 söderut som ska till Örgrytevägen och vidare mot Sankt Sigfrids Plan hänvisas till det så kallade Focusmotet (se fotnot längst ned), norr om Örgrytevägen, och därefter till lokalgator i Gårda.

– Trafiken från Örgrytevägen som ska till E6 söderut leds om via Fabriksgatan och vidare till Gårdamotet.

Fotnot: Notera att Focusmotet inte är ett officiellt namn som syns i GPS:er och liknande. Med Focusmotet avses den av- och påfart till/från E6 som är belägen på Focusmotets nordöstra sida.

Läs mer: trafikgoteborg.se

Tänk gärna på miljön och parkera bilen gratis vid din stuga. Dessutom får du uppleva det genuina Göteborg om du väljer att åka spårvagn. Det tar bara 8 minuter till Svenska Mässan och Liseberg eller 13 minuter Avenyn. 

Med kollektivtrafik

Hållplats för Lisebergsbyn är Welandergatan. Ca 300 m upp till höger finner du Lisebergsbyn. Mer info och tider får du på Västtrafiks reseplanerare.

Från centrum/Lisebergs nöjespark

Välj spårvagn nr 5 (röd) i riktning mot Östra Sjukhuset. Stig av på hållplatsen Welandergatan.

Från Centralstationen

Från Brunnsparken välj spårvagn nr 5 (röd) i riktning mot Östra Sjukhuset. Stig av på hållplatsen Welandergatan.

Här ligger Lisebergsbyns camping

Du hittar Lisebergsbyns camping här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.