Allt är på riktigt på låtsas

Vad händer när en äventyrlig själ möter ett passionerat affärssnille? Saker upptäcks, uppfinns och utforskas. Och magi skapas. Och till sist, som juvelen i kronan, ett magnifikt hotell ser dagens ljus. Och som alla bra berättelser börjar allt med ”Det var en gång…”

Det var en gång...

Agnes och herr Daler levde i Göteborg på mitten av 1700-talet. Agnes kom från en fin och välbemedlad familj, drevs av en stor äventyrslust och hade en förmåga att se allt det vackra i allting. Hennes man, herr Daler, kom från en helt annan bakgrund. En framgångsrik affärsman med makalösa visioner, även om det kanske hade krävt en och annan ljusskygg affär.

Bakom kulisserna-nattfilter.jpg

Agnes drevs av en stor äventyrslust och via herr Dalers och hennes affärskontakter inom Svenska Ostindiska kompaniet, fick hon möjlighet att resa ut i världen flera gånger. Tanken var att hon skulle ta med sig affärsmöjligheter hem, men det hon kom hem med var något helt annat. Istället steg hon i land med famnen full av kuriositeter, märkvärdigheter och magiska upplevelser.

Ett-brev-Kvällsfilter.jpg

Agnes älskade att berätta om sin samling och upplevelser, och folk älskade att lyssna. Ibland var det svårt att avgöra om det var dikt eller sanning, men det spelade ingen roll. Agnes hade en förmåga att trollbinda även den mest skeptiske lyssnaren. I takt med att resorna blev fler blev samlingen allt större. Flera gånger fick de bygga ut huset för att få plats med alla ting.

Det är denna samling av kuriositeter, märkvärdigheter och berättelser från Agnes anteckningsböcker som åter fyller huset, Liseberg Grand Curiosa Hotel, med liv. Och du är varmt välkommen att stiga in genom dörrarna till ett hotell som väcker såväl nyfikenhet som äventyrslust!

 

Mer om hotellet

FAQ