Hur gör jag för att bli Lisebergare?

Att söka och förhoppningsvis få jobb på Liseberg ska vara en lärorik, rättvis och trygg upplevelse. Beroende på vilket jobb du söker kan vägen från ansökan till din första arbetsdag variera. Men oavsett vilken roll du söker är vårt mål att du alltid ska känna dig förberedd och förväntansfull inför det steg som väntar härnäst. Detta hoppas vi att du ska känna efter ditt besök på den här sidan. 

Stegen nedanför gäller för dig som söker säsongsanställning till Lisebergsparken. Har du sökt eller är intresserad av en annan roll kommer stegen tydliggöras under rekryteringsprocessen eller i samband med din anställning. Vi jobbar för att visa upp fler exempel här i framtiden!

Steg 1. Ansökan

En ansökan att jobba på Liseberg är oftast inte en ansökan utan flera. Hos oss finns nämligen en mängd olika möjligheter och vi hjälper dig att hitta den roll som passar just dig.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet så var inte orolig om ditt CV saknar rätt erfarenhet. Detta är en del av anledningen till att vi ofta ber dig spela in en kort video med dig själv i samband med att du söker - för att låta din personlighet komma fram. För oss är det viktigaste att du älskar service, att du är nyfiken på hur våra olika avdelningar fungerar och att du har möjlighet att arbeta under större delen av säsongen.

Personlighetstest

Din ansökan som säsongsmedarbetare är inte komplett utan att du genomfört Lisebergs personlighetstest. Ditt testresultat är inte avgörande för huruvida du erbjuds anställning hos oss eller inte. Det ger oss en hint om vem du är och är ett viktigt verktyg för att säkerställa en fördomsfri rekryteringsprocess. 

Steg 2. Urval 

Intervju

Att kunna samarbeta är jätteviktigt på Liseberg. När vi träffar framtida Lisebergare i grupp hjälper det oss se just dessa förmågor. Under intervjun får du veta mer om Liseberg och de jobb vi har att erbjuda. Intervjun pågår i ungefär två timmar och du får möjlighet att både diskutera i grupp och att presentera dig själv enskilt för en rekryterare.

Steg 3. Erbjudande och anställning

Grattis! Din intervju gick som på räls och nu har det blivit dags för oss att matcha din profil mot någon av alla spännande roller på Liseberg. Varje år anställer vi omkring 2000 personer till våra olika verksamheter. Därför har vi inte inte alltid möjlighet att ringa de kandidater som erbjuds anställning, även om vi helst hade velat det. Håll därför ett extra öga på din e-mail så du inte missar vårt erbjudande.

Inför din första arbetsdag

Introduktion och utbildning

Liseberg har som mål att vara Sveriges bästa arbetsplats. För att nå dit måste vi också se till att ha Sveriges bästa medarbetare. Därför är utbildning och fortbildning viktiga byggstenar i vår verksamhet. Kompetensen bland Lisebergs medarbetare ska vara hög, vare sig det handlar om service, säkerhet, miljökunskap eller ledarskap. Oavsett om du är en ny eller erfaren Lisebergare. För att säkerställa det har vi Lisebergs akademi. Före ditt första arbetspass kommer du bjudas att in till en digital introduktionsutbildning där du bland annat får lära dig allt du behöver veta om Liseberg och vår syn på service. Dessutom kommer din avdelning att arrangera specifika utbildningstillfällen för att du ska bli bekväm i just din roll.  

AttraktionsförareKaninlandet.jpg

Dags att börja jobba

Arbetskläder

Livet är fullt med spännande saker att hinna med. Att tvätta och stryka kläder hör kanske inte till dessa. Det är här Lisebergs Kläderi kommer in i bilden. Att vi är hela och rena framför våra gäster är en del av vår service och upplevelsen av Liseberg. Vårt Kläderi gör det möjligt. Varje dag kan du enkelt hämta den uppsättning nytvättade kläder du behöver, och när dagen är slut är det lika enkelt att lämna tillbaka. Ofta påbörjas och avslutas din arbetsdag på Kläderiet, vare sig det är din första dag på Liseberg någonsin eller sjätte säsongen. Enkelt, otroligt praktiskt och inte minst fantastiskt stiligt! 

Starten av din dag

Redo! Nu är det dags att peppa upp. Du som jobbar i Lisebergsparken startar din dag här, i Bemanningscenter, eller BC i folkmun. Bemanningscenter är som ett myllrande och bubblande torg där flera delar av Liseberg finns representerat. Det är här vi värmer upp. I den stora lokalen finns anslagstavlor, ballonger, siffror och inte minst alla de Lisebergare som inom bara några minuter ska vandra ut i parken och skapa minnen för livet för gamla och unga gäster. Men först går du och ditt team igenom viktiga saker att tänka på och information som kan vara bra att ha inför just den här dagen. 

Mat & café

Ditt första pass är avklarat och nu måste det fyllas på med energi. Välkommen till Köket! Lisebergarnas alldeles egna personalrestaurang. Köket ligger i Hamnområdet, närmare bestämt i samma hus som Spökhotellet Gasten och Hamnkrogen. Här serveras lunch till förmånliga priser från vår matsmarta buffé samt enklare rätter och fika i vårt café.  

Lediga jobb

Här hittar du våra lediga tjänster just nu. Har du redan sökt ett jobb och vill hantera din ansökan? Klicka här för att logga in.

 

Intresseanmälan


LOGGA IN FÖR ATT HANTERA DIN ANSÖKAN

Prenumerera på lediga tjänster hos Liseberg

2022_Sverige.png

Liseberg är en av Sveriges bästa arbetsplatser! Great Place to Work utvärderar organisationer för att mäta kvalitén på arbetsplatsen och vi är stolta över att ha korats till Sveriges tionde bästa arbetsplats.