Jobb i parken

Med 42 åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, shopping, underhållning på scen och teater samt spänning vid spel och lyckohjul erbjuder Liseberg något för alla. Upplevelser värda att längta till!

Attraktionsförare

Som attraktionsförare är du en helt avgörande del av våra gästers åkupplevelse! Du välkomnar gästen, tar emot biljetter, hjälper gästen till rätta och kör åkturen. Mötet med gästen skall alltid präglas av omtanke, omsorg och kvalitet. Därför söker vi dig som alltid är strukturerad och gästfokuserad men också är generös och gillar att bjuda på dig själv. Du skall inte vara rädd för att stå i centrum. Du kan improvisera och är villig att göra det lilla extra för att gästens upplevelse ska bli något som ni båda kommer minnas med glädje.

Den andra delen av ditt arbete är att ansvara för säkerheten vid attraktionerna, för både dig själv, dina kollegor och gästerna. Detta gör du ofta i ett högt tempo med gästerna tätt inpå dig. Därför behöver du vara stresstålig, noggrann och initiativrik.

Under arbetsdagen arbetar ibland ensam och ibland ingår du i ett arbetslag och du möter olika typer av gäster. Därför vill vi att du kan anpassa ditt bemötande efter olika gästers behov samt att du kan arbeta ensam likaväl som i grupp. Arbetet kan vara ganska fysiskt krävande emellanåt och vissa arbetsuppgifter på högre höjd kan förekomma, vilket gör att vi förutsätter att du har god fysik och inte är höjdrädd.

Vi strävar efter en bra blandning av medarbetare på Affärsområde Attraktion och ser därför gärna sökande i alla åldrar. Har du rätt personlighet och en positiv inställning så kan vi erbjuda ett av Lisebergs mest utmanande, spännande och omväxlande jobb!

Attraktionsförare i Kaninlandet

Som attraktionsförare i Kaninlandet ser du till att våra gäster får en total åkupplevelse - du är en stor del av denna upplevelse! Att du tycker om att agera, bjuda på dig själv, inte är rädd för att stå i centrum, improvisera och har ”glimten i ögat” är en självklarhet. Lika självklart är att du älskar barn och inte är rädd att ge dem en upplevelse utöver det vanliga, det är du som står i centrum i Kaninlandet! Du tar emot biljetter, hjälper gästen tillrätta, är en del av den berättelse som vi har om våra kaniner i Kaninlandet och kör åkturen.

Du arbetar i ett högt tempo med gästerna tätt inpå dig. Under arbetsdagen roterar du mellan olika attraktioner. Du arbetar ibland ensam på våra minsta attraktioner och ibland är ni två. Därför ser vi gärna att du är både är självgående och kan arbeta ensam, men också att du trivs med att arbeta i grupp.

Din viktigaste arbetsuppgift, tillsammans med att du vill vara med om upplevelsen Kaninlandet, är att ansvara för säkerheten vid attraktionerna, både för dig själv, dina kollegor och gäster. Därför söker vi dig som är stresstålig, noggrann, barnkär, snäll, omtänksam, handlingskraftig och har god fysik.

Ett trevligt bemötande och en förmåga att snabbt "läsa gästen" är andra egenskaper vi värdesätter högt. Mötet med gästen ska präglas av omtanke, omsorg och kvalitet.

Vi strävar efter en bra blandning av medarbetare på affärsområde Attraktion Kaninlandet och ser därför gärna sökande i alla åldrar. Har du rätt personlighet och en positiv inställning kan vi erbjuda ett av Lisebergs utmanande, spännande och omväxlande jobb.

Butiksbiträde

Som butiksbiträde arbetar du i någon av Lisebergs butiker eller ambulerande enheter där din främsta arbetsuppgift är att arbeta med försäljning av allt från souvenirer och godis till foton tagna i våra åkattraktioner. Dina arbetsuppgifter kommer även att innefatta uppackning, kassaarbete/kassaräkning, städning och skyltning.

Arbetet är ofta ganska fysiskt krävande då du står och går större delen av ditt arbetspass samt att du även lyfter och bär mycket. Har du erfarenhet från butiksarbete är det ett plus. Driftighet och en känsla för försäljning och service värdesätts, likaså är språkkunskaper meriterande.

Ekonomiassistenter

Ekonomiassistenter arbetar på Centralkassan och förser Lisebergare med växel och biljettprodukter. Avstämningar av kassaredovisningar, uppräkningar och statistiksammanställningar är dagliga arbetsuppgifter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av värdehantering, är noggrann och ansvarskännande. Arbetstiderna är förlagda till veckans alla dagar, både dag- och kvällstid. Arbetet utförs i grupper om 2-5 personer.

Gastar

Som gast roar, skrämmer och underhåller du våra gäster på Spökhotellet Gasten och Spökbaren. Du ska ha intresse och mod för att agera. Att arbeta i mörker och med ett högt tempo är vår vardag.

Du ansvarar för smink, kläder och självklart säkerheten i spökhuset. Därför söker vi dig som är stabil och handlingskraftig, både fysiskt och mentalt, och som har förmågan att skapa glädje i en arbetsgrupp och glädje genom skräckfyllda upplevelser för våra gäster. Att arbeta som gast kräver också en hög servicekänsla och ett stort tålamod.

Kaniner

Som aktör på område Kanin har du ständig gästkontakt och parken är din scen. Du kommer att växla mellan att agera som kanin och kaninens bästa kompis.

Vi driver även Sminket där vi ansiktsmålar, gör airbrushtatueringar och sätter flätor i håret. Arbetet som aktör är fantastiskt roligt men tufft, både fysiskt och mentalt.

Som "barnens favorit" behöver du ha mycket energi, vara ansvarsfull och kunna ta egna initiativ.

Entrevärdar/kassörer

Som medarbetare på avdelningen Entré och Biljett är du gästens första intryck av Lisebergsbesöket! I våra entré- och biljettkassor säljer du en upplevelse. Vårt motto är ”rätt produkt till rätt gäst” vilket innebär att vi guidar gästerna i köpet av entré- och åkprodukter.
Att arbeta som kassör kräver hög servicekänsla, att du är varm och välkomnande samt sprider glädje inför gästernas dag hos oss. Många gäster kommer till entrén med höga förväntningar och det är vår uppgift att överträffa dessa!

Förutom att arbeta som kassör är du också värd, med uppgift att välkomna gäster som redan har biljetter, dirigera köer och svara på frågor.
På Entré och Biljett har du ansvar för en egen växelkassa, vilket innebär att du behöver vara noggrann, ansvarsfull och ha lätt för att räkna pengar. Har du erfarenhet från försäljningsarbete är det meriterande.

På vår avdelning arbetar vi ofta två och två, både som värdar och i kassan, vilket gör att vi söker dig som har lätt för att samarbeta med alla olika typer av personer. Arbetet hos oss är socialt, både med gäster och kollegor. Tempot är ofta högt i början av dagen och sedan lugnare när gästerna väl har kommit in i parken.

För att passa för arbetet hos oss ser vi gärna att du tycker om att prata! Att du gillar när det är mycket att göra och att du har en positiv och glad utstrålning som du kan föra vidare till våra förväntansfulla gäster.

Kläderiarbetare

Som kläderiarbetare möter du de flesta av parkens anställda och det krävs både tålamod samt stresstålighet för att klara av arbetet. Man arbetar i en liten grupp av människor. Arbetet är fritt och man bör därför ha lätt för att vara självgående. Arbetstiden innebär tjänstgöring på dagtid, men inga kvällar dock lördag och söndag. Har du sömnadsutbildning är det meriterande.

Lagerarbetare

Som lagerbetare fyller du på vinster och varor i spel, lyckohjul och butiker, eller så arbetar du med varumottagning och varudistribution till Lisebergs restauranger.

Du arbetar ofta i grupp, vilket kräver samarbete och flexibilitet. Det kan förekomma tunga lyft. Ofta finns tidspress i arbetet, därför är det bra om du är stresstålig och servicemedveten.

Vi söker serviceinriktade personer som har körkort för personbil och är riktigt morgonpigga. Har du även truckkort är detta ett plus, men inget krav.

Lyckohjulsbiträde

Som Lyckohjulsbiträde arbetar du vid våra Lyckohjul, i Desperados samt i vår Fiskedamm. Du möter såväl små som stora gäster som du hjälper tillrätta. Vi är de som verkligen syns när gästerna går i parken, strålkastarljuset ligger på oss och alla gäster ser dig!

Den främsta uppgiften som Lyckohjulsbiträde är att ge våra gäster en fantastisk spelupplevelse vare sig de vinner eller förlorar. Våra gäster är oerhört värdefulla för oss och det är viktigt att du tar dig tiden som krävs för att varje gäst ska känna sig speciell och sedd av dig, trots högt tryck.
Du behöver ha glimten i ögat, förstå att Du finns här för gästens skull och vi ser gärna att du har stor förståelse för vad god service innebär. Ibland vill gästen prata länge och ibland vill gästen bara ha ett snabbt och smidigt möte, det betyder att du behöver vara flexibel och kunna anpassa servicen till varje enskild gäst.

Med ditt goda humör och din stora kunskap säljer du in spelen, växlar pengar samt delar ut och fyller på med nya vinster. Detta gör du tillsammans med dina kollegor som ett arbetslag. Det krävs god kommunikativ förmåga och att du är samarbetsvillig. Här hjälps alla åt och vi hjälper alltid varandra att bli bättre med små tips eller idéer!

Vi ser gärna att du är positiv, energisk, taggad, tävlingsinriktad, tålmodig, ansvarsfull och noggrann. Detta är viktiga egenskaper i och med att vi står och går under hela arbetspasset, bär tunga vinster, tävlar och leker med varandra samt ansvarar för pengar och varor.

På Lyckohjul kan du förvänta dig att få vänner för livet, erfarenhet som du bygger upp under ett par år och sedan kan ha med dig i ditt framtida arbetsliv, men framförallt en helt unik möjlighet att få chansen att lära dig saker som du inte kommer kunna lära dig någon annanstans. Så många Lyckohjul som finns hos oss på Liseberg är helt unikt i världen. Ta vara på den här chansen och ha roligt ihop med kollegor och gäster!

Ordningsvakter

Ordningsvakter arbetar med att ge våra gäster service och information och ska se till så att Liseberg är en trygg och säker plats, både för gäster och medarbetare.

Alla ordningsvakter måste ha ordningsvaktsförordnande. Utöver detta krävs god social kompetens, serviceinriktning och gästfokus.

Om du vill söka till ordningsvakt kommer denna annons öppna i januari. 

Parkvårdare

Som Parkvårdare ser du till att parken är ren och fräsch så att våra gäster trivs. Arbetet innebär mycket gästkontakt då du ständigt är synlig och tillgänglig för våra gäster ute i parken.

Som parkvårdare fungerar du även som parkens ”allt-i-allo” som utöver de ordinarie arbetsuppgifterna kan få rycka ut och ta hand om bortsprungna barn, hjälpa till med att dirigera köer eller visa våra gäster vägen till närmsta toalett.

Spelbiträde

Som spelbiträde arbetar du i ett av våra femkamp- eller skicklighetsspel. Du möter våra spel- och tävlingssugna gäster som är här för att spela en femkamp mot sina kollegor, slå chefen i luftgevärsskytte eller krossa kusinerna i den årliga familjekampen. Du träffar även våra gäster, stora som små, som bara tyckte det såg roligt ut att kasta morötter eller gärna ville vinna den stora stjärnvinsten i basketspelet Bollder.

Din främsta uppgift är att se till att våra gäster får en bra spelupplevelse oavsett om de vinner eller inte. Du behöver vara bra på att anpassa servicen till varje enskild gäst och se vad just gästen framför dig behöver just nu. Du växlar även pengar och biljetter, visar hur spelet fungerar samt delar ut vinster. Du har ansvar för egen växelkassa, vilket innebär att du måste vara noggrann, ansvarsfull och ha lätt för att räkna pengar. Har du erfarenhet från försäljningsarbete är det meriterande.

Du står och går under hela din arbetsdag och det ingår en del tunga lyft, så god fysik är ett måste. Som spelbiträde är du tillgänglig i parken vilket ställer höga krav på servicekänsla. Det gäller att vara snabb, säljande och kunna svara på många frågor. Vi ser gärna att du är glad, flexibel, tålmodig, kan bjuda på dig själv och tycker om att vara bland mycket människor.

Teknikmedarbetare

Teknikmedarbetare smörjer och tvättar mekaniska delar samt byter glödlampor. Alla teknikmedarbetare måste kunna arbeta på hög höjd och ha möjlighet att börja arbeta tidiga morgnar samt arbeta helger vid behov.

Trädgårdsmedarbetare

Som trädgårdsmedarbetare arbetar du bland annat med planteringen av våra sommarblommor, buskar och träd. I arbetet ingår även trädgårdsskötsel såsom ogräsrensning, vattning, beskärning samt putsning av rosor och sommarblommor.

Du har trädgårdsutbildning eller längre erfarenhet av trädgårdsskötsel. Här söker vi dig som är kreativ och noggrann i ditt arbete, är uppmärksam och har god kommunikationsförmåga. B-körkort är ett krav.